L’oli d’oliva verge extra té infinitat d’usos, tant dins com fora de la cuina. Entre ells l’elaboració de postres i gelats amb aquest ingredient com a base principal.
La cooperativa L’Avellanera de la Selva Camp (Tarragona), que elabora i comercialitza l’OOVE 'Silvaurum' amb DOP, et porta una recepta fàcil i ràpida de gelat casolà d’oli d’oliva. Una recepta d’allò més original, cremosa, nutritiva i amb un toc mediterrani, que us ajudarà a tu i als teus a gaudir de l’estiu i a combatre la calor.
Per preparar un gelat d’oli d’oliva, hem d’escollir un oli suau. Per això, l’OOVE 'Silvaurum', elaborat a partir de la varietat d’oliva arbequina, molt utilitzada en reposteria per a la realització de dolços i postres, és ideal per no treure protagonisme a la resta d’ingredients.
Ingredients
(Per a persones veganes i/o intolerants a la lactosa, podem substituir la llet i la nata per beguda i nata de soja)
Preparació
Començarem per batre els rovells amb el sucre fins que es dissolguin completament i la barreja blanquegi.
Posem a escalfar la llet i la nata en un cassó fins que estigui a punt de bullir.
Retirem del foc i afegim la barreja, a poc a poc, als rovells i al sucre batuts, mentre barregem amb unas varetes.
És el moment d’afegir la ratlladura d’una taronja gran.
Una vegada barrejat, posem de nou el cassó a foc lent, sense que arribi a bullir, entretant anem removent per aconseguir una barreja més consistent.
Un cop espessida, retirem de nou la barreja del foc i la deixem reposar fins que estigui temperada.
Ara ja podem incorporar l’oli oliva i la mel barrejant amb les varetes fins que s’integrin.
Finalment ha arribat el moment de deixar refredar el nostre gelat. Si no tens geladora pots introduir la teva barreja, dins d’un recipient hermètic, en el congelador. Passada una hora has de treure el recipient i remoure la barreja per trencar els vidres de gel que es formen.
Si volem que el nostre gelat quedi super cremós i sense gel, hem de repetir aquest procés cada trenta minuts durant les dues hores següents.
Passat aquest temps, ja podem gaudir del nostre gelat d’oli d’oliva!
Suggerències de presentació
Podem servir-lo amb un cordó d’oli 'Silvaurum', de crema balsàmica de Mòdena, de mel o fins i tot amb cobertura de xarop o de pepites de xocolata. Hi ha tantes presentacions com puguis imaginar.
Perquè la qualitat de l’OOVE respongui als estàndards de màxima qualitat, la firma 'Silvaurum' posa tota la cura en cada una de les fases del seu procés productiu: cultiu, recol·lecció, separació de les fulles, rentat de l’oliva, trituració, extracció de l’oli, envasat, etiquetat, emmagatzemament i transport, fins a arribar al consumidor final.
La recol·lecció es realitza en el moment òptim de maduració per obtenir un fruit de gran qualitat. La mòlta es realitza a les poques hores amb extracció en fred per aconseguir un oli verge extra d’alta qualitat i s’obté un oli monovarietal d’arbequina amb DOP protegida Siurana. Un oli de sabor suau, dolç i d’aroma afruitada, molt agradable al paladar i amb unes característiques organolèptiques i una qualitat excepcionals.
L’oli d’oliva verge extra 'Silvaurum' es comercialitza en tres formats diferentes: 250 cl., 500 cl. i 750 cl. amb uns PVPR de 2’72 €, 4’21 € i 6’22 €, respectivament.
Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...
Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...
El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...
Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...
Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...
El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h