L’oli d’oliva verge extra té infinitat d’usos, tant dins com fora de la cuina. Entre ells l’elaboració de postres i gelats amb aquest ingredient com a base principal.
La cooperativa L’Avellanera de la Selva Camp (Tarragona), que elabora i comercialitza l’OOVE 'Silvaurum' amb DOP, et porta una recepta fàcil i ràpida de gelat casolà d’oli d’oliva. Una recepta d’allò més original, cremosa, nutritiva i amb un toc mediterrani, que us ajudarà a tu i als teus a gaudir de l’estiu i a combatre la calor.
Per preparar un gelat d’oli d’oliva, hem d’escollir un oli suau. Per això, l’OOVE 'Silvaurum', elaborat a partir de la varietat d’oliva arbequina, molt utilitzada en reposteria per a la realització de dolços i postres, és ideal per no treure protagonisme a la resta d’ingredients.
Ingredients
(Per a persones veganes i/o intolerants a la lactosa, podem substituir la llet i la nata per beguda i nata de soja)
Preparació
Començarem per batre els rovells amb el sucre fins que es dissolguin completament i la barreja blanquegi.
Posem a escalfar la llet i la nata en un cassó fins que estigui a punt de bullir.
Retirem del foc i afegim la barreja, a poc a poc, als rovells i al sucre batuts, mentre barregem amb unas varetes.
És el moment d’afegir la ratlladura d’una taronja gran.
Una vegada barrejat, posem de nou el cassó a foc lent, sense que arribi a bullir, entretant anem removent per aconseguir una barreja més consistent.
Un cop espessida, retirem de nou la barreja del foc i la deixem reposar fins que estigui temperada.
Ara ja podem incorporar l’oli oliva i la mel barrejant amb les varetes fins que s’integrin.
Finalment ha arribat el moment de deixar refredar el nostre gelat. Si no tens geladora pots introduir la teva barreja, dins d’un recipient hermètic, en el congelador. Passada una hora has de treure el recipient i remoure la barreja per trencar els vidres de gel que es formen.
Si volem que el nostre gelat quedi super cremós i sense gel, hem de repetir aquest procés cada trenta minuts durant les dues hores següents.
Passat aquest temps, ja podem gaudir del nostre gelat d’oli d’oliva!
Suggerències de presentació
Podem servir-lo amb un cordó d’oli 'Silvaurum', de crema balsàmica de Mòdena, de mel o fins i tot amb cobertura de xarop o de pepites de xocolata. Hi ha tantes presentacions com puguis imaginar.
Perquè la qualitat de l’OOVE respongui als estàndards de màxima qualitat, la firma 'Silvaurum' posa tota la cura en cada una de les fases del seu procés productiu: cultiu, recol·lecció, separació de les fulles, rentat de l’oliva, trituració, extracció de l’oli, envasat, etiquetat, emmagatzemament i transport, fins a arribar al consumidor final.
La recol·lecció es realitza en el moment òptim de maduració per obtenir un fruit de gran qualitat. La mòlta es realitza a les poques hores amb extracció en fred per aconseguir un oli verge extra d’alta qualitat i s’obté un oli monovarietal d’arbequina amb DOP protegida Siurana. Un oli de sabor suau, dolç i d’aroma afruitada, molt agradable al paladar i amb unes característiques organolèptiques i una qualitat excepcionals.
L’oli d’oliva verge extra 'Silvaurum' es comercialitza en tres formats diferentes: 250 cl., 500 cl. i 750 cl. amb uns PVPR de 2’72 €, 4’21 € i 6’22 €, respectivament.
La festa del Vi Novell tornarà als jardins del Palau Robert de Barcelona el proper dissabte 9 de desembre. De les 11 del matí a les 8 del vespre...
Caprabo manté el creixement en les vendes de productes de proximitat procedents de cooperatives agràries, que han registrat un augment del 6% en el...
La tradicional Festa d’Empordàlia, en què el celler Empordàlia celebra la seva festa de l’oli, tindrà lloc el diumenge 26 de novembre de 10 a...
Els vins i caves de la cooperativa Agrícola de Llorenç del Penedès han obtingut nous reconeixements, aquesta vegada en l'àmbit català. Dos vins...
L'agrobotiga Rebost Pagès, de la Cooperativa Plana de Vic, presenta enguany un catàleg de productes per crear lots amb valors cooperatius i...
Coincidint amb la Festa de l’Oli Nou, la cooperativa Coselva inaugura el nou molí d’oli, que ha suposat una inversió de 5 milions d’euros per...
La Cooperativa Agrícola del Prat de Llobregat presenta un nou producte, la crema de calçots, en el marc del Gastronòmic Fòrum Barcelona. La crema...
Els Premis Vinari dels vins catalans 2023, ha atorgat 1 medalla Vinari Gran Or, 12 medalles Vinari Or, 23 medalles Vinari Plata i 2 Premis Especials...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h