Carregant web FCAC

Gaudeix de l'estiu amb un deliciós gelat casolà d'oli d'oliva

14/07/2022
Gelat casolà d'OOVE 'Silvaurum'
Gelat casolà d'OOVE 'Silvaurum' © Zen Emij

L’oli d’oliva verge extra té infinitat d’usos, tant dins com fora de la cuina. Entre ells l’elaboració de postres i gelats amb aquest ingredient com a base principal. 

La cooperativa L’Avellanera de la Selva Camp (Tarragona), que elabora i comercialitza l’OOVE 'Silvaurum' amb DOP, et porta una recepta fàcil i ràpida de gelat casolà d’oli d’oliva. Una recepta d’allò més original, cremosa, nutritiva i amb un toc mediterrani, que us ajudarà a tu i als teus a gaudir de l’estiu i a combatre la calor.

Per preparar un gelat d’oli d’oliva, hem d’escollir un oli suau. Per això, l’OOVE 'Silvaurum', elaborat a partir de la varietat d’oliva arbequina, molt utilitzada en reposteria per a la realització de dolços i postres, és ideal per no treure protagonisme a la resta d’ingredients.

Ingredients

  • 5 rovells d’ou
  • 50 grams de sucre
  • 50 ml de mel
  • 250 ml de llet sencera
  • 250 ml de nata per muntar
  • 100 ml d’oli d’oliva verge extra Silvaurum
  • 1 taronja

(Per a persones veganes i/o intolerants a la lactosa, podem substituir la llet i la nata per beguda i nata de soja) 

Preparació

Començarem per batre els rovells amb el sucre fins que es dissolguin completament i la barreja blanquegi.

Posem a escalfar la llet i la nata en un cassó fins que estigui a punt de bullir.

Retirem del foc i afegim la barreja, a poc a poc, als rovells i al sucre batuts, mentre barregem amb unas varetes.

És el moment d’afegir la ratlladura d’una taronja gran.

Una vegada barrejat, posem de nou el cassó a foc lent, sense que arribi a bullir, entretant anem removent per aconseguir una barreja més consistent.

Un cop espessida, retirem de nou la barreja del foc i la deixem reposar fins que estigui temperada.

Ara ja podem incorporar l’oli oliva i la mel barrejant amb les varetes fins que s’integrin.

Finalment ha arribat el moment de deixar refredar el nostre gelat. Si no tens geladora pots introduir la teva barreja, dins d’un recipient hermètic, en el congelador. Passada una hora has de treure el recipient i remoure la barreja per trencar els vidres de gel que es formen. 

Si volem que el nostre gelat quedi super cremós i sense gel, hem de repetir aquest procés cada trenta minuts durant les dues hores següents.

Passat aquest temps, ja podem gaudir del nostre gelat d’oli d’oliva!

Suggerències de presentació

Podem servir-lo amb un cordó d’oli 'Silvaurum', de crema balsàmica de Mòdena, de mel o fins i tot amb cobertura de xarop o de pepites de xocolata. Hi ha tantes presentacions com puguis imaginar.

Perquè la qualitat de l’OOVE respongui als estàndards de màxima qualitat, la firma 'Silvaurum' posa tota la cura en cada una de les fases del seu procés productiu: cultiu, recol·lecció, separació de les fulles, rentat de l’oliva, trituració, extracció de l’oli, envasat, etiquetat, emmagatzemament i transport, fins a arribar al consumidor final.

La recol·lecció es realitza en el moment òptim de maduració per obtenir un fruit de gran qualitat. La mòlta es realitza a les poques hores amb extracció en fred per aconseguir un oli verge extra d’alta qualitat i s’obté un oli monovarietal d’arbequina amb DOP protegida Siurana. Un oli de sabor suau, dolç i d’aroma afruitada, molt agradable al paladar i amb unes característiques organolèptiques i una qualitat excepcionals.

L’oli d’oliva verge extra 'Silvaurum' es comercialitza en tres formats diferentes: 250 cl., 500 cl. i 750 cl. amb uns PVPR de 2’72 €, 4’21 € i 6’22 €, respectivament.

Font: L'Avellanera
Altres notícies
10.08.2022

Empordàlia organitza "Fes-te el Most"

10/08/2022

Els dissabtes de setembre, el celler Empordàlia organitza “Fes-te el Most”, l’activitat enoturística per a tota la família més important...

13.07.2022

Què hi ha darrera d'un got de llet?

07/2022

Us heu preguntat mai què és tot el què passa abans de beure’t un got de llet? A l’Experiència #Aprop de Llet Nostra ho descobrireu d’una...

12.07.2022

L'Agrícola de Llorenç premiada al concurs anual "50 Great White of the World"

12/07/2022

Els vins i caves de la cooperativa Agrícola de Llorenç del Penedès han obtingut nous reconeixements a nivell internacional. Concretament han...

30.06.2022

Domenio Wines porta les seves referències de vins i caves al Festival de música Jordi Savall "Per la Pau"

30/06/2022

Domenio Wines s’envolta de música aquest estiu. La marca identificadora de les referències de vins i caves de Cellers Domenys estarà present al...

27.06.2022

'Cabaret' de Castell d'Or, un cava únic per apassionar-se amb la vida

27/06/2022

Castell d’Or continua apostant per la innovació i la transformació de la seva imatge. Amb aquesta voluntat, presenta el cava 'Cabaret' inspirat...

21.06.2022

Onze medalles per als vins joves de les cooperatives agràries als Premis Vinari

21/06/2022

Els Premis Vinari dels vins catalans han desvetllat els millors vins joves de Catalunya de les categories blancs, negres, rosats, escumosos i...

13.06.2022

Mel Muria porta les seves mels més sostenibles a Organic Food Iberia

13/06/2022

Mel Muria va participar a la fira internacional de referència a la Península Ibèrica per a professionals del sector ecològic Organic Food Iberia,...

Som socis de
Amb el suport de