Ahir, 22 de setembre, va tenir lloc la jornada “Noves fonts de proteïna i alternatives en alimentació animal” organitzada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a l’Escola Agrària Mas Bové de Constantí, en la qual van participar una cinquantena de professionals i empreses del sector ramader i de l’alimentació animal i centres d‘investigació i administració amb l’objectiu de debatre sobre les fonts alternatives de proteïna i la necessitat de recerca i d’innovació del sector.
Actualment, alguns centres d’investigació i universitats de Catalunya estan desenvolupant nombrosos projectes per valorar el potencial de subproductes de la indústria alimentària i del sector agrícola. S’estan buscant conreus alternatius a la soja per cultivar a Catalunya com, per exemple, el pèsol, la colza o el sorgo, cultius amb un elevat contingut en proteïna que s’adapten molt bé als nostres territoris i que farien reduir la dependència de països tercers. També s’està estudiant el potencial dels insectes en alimentació humana i animal ja que es preveu que al 2050 augmenti en un 76% la seva demanda.
Es va mantenir una taula rodona amb diferents professionals per debatre sobre el futur del sector, en la qual va participar Emili Nebot, cap de la Branca de Pinsos de la FCAC. Va posar èmfasi en el paper tan important que tenen les cooperatives i els ramaders per adaptar-se a tots els canvis i per fer front als nous reptes de futur. Li interessa que es destinin molts recursos econòmics i tecnològics a trobar noves fonts de proteïna animal però li preocupa que el preu i la capacitat de producció no puguin fer front a la demanda del mercat.
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) estima que la producció d’ametlla en gra se situaria en 11.431 tones la campanya...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) organitza la 42a Assemblea General, dijous 29 de maig, a la Cooperativa Arbequina...
Un total de 43 cooperatives agràries amb secció de crèdit, de les 55 que actualment hi ha Catalunya, han assistit a la 37a Assemblea General de...
Les mels de millor qualitat produïdes a Catalunya han estat reconegudes avui, coincidint amb la celebració del Dia mundial de l’abella, amb els...
Les cooperatives agràries han participat en la jornada intercomarcal de camp sobre cultius herbacis d’hivern organitzada per l’IRTA, amb la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), juntament amb altres entitats representatives del sector, s'ha reunit amb la directora...
Cellers Domenys commemora els 25 anys de la inauguració de la seva seu central a Sant Jaume dels Domenys, un equipament que ha esdevingut clau per...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), juntament amb altres organitzacions, es reuneix avui, dimarts 13 de maig, amb la...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h
.