Ahir, 22 de setembre, va tenir lloc la jornada “Noves fonts de proteïna i alternatives en alimentació animal” organitzada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a l’Escola Agrària Mas Bové de Constantí, en la qual van participar una cinquantena de professionals i empreses del sector ramader i de l’alimentació animal i centres d‘investigació i administració amb l’objectiu de debatre sobre les fonts alternatives de proteïna i la necessitat de recerca i d’innovació del sector.
Actualment, alguns centres d’investigació i universitats de Catalunya estan desenvolupant nombrosos projectes per valorar el potencial de subproductes de la indústria alimentària i del sector agrícola. S’estan buscant conreus alternatius a la soja per cultivar a Catalunya com, per exemple, el pèsol, la colza o el sorgo, cultius amb un elevat contingut en proteïna que s’adapten molt bé als nostres territoris i que farien reduir la dependència de països tercers. També s’està estudiant el potencial dels insectes en alimentació humana i animal ja que es preveu que al 2050 augmenti en un 76% la seva demanda.
Es va mantenir una taula rodona amb diferents professionals per debatre sobre el futur del sector, en la qual va participar Emili Nebot, cap de la Branca de Pinsos de la FCAC. Va posar èmfasi en el paper tan important que tenen les cooperatives i els ramaders per adaptar-se a tots els canvis i per fer front als nous reptes de futur. Li interessa que es destinin molts recursos econòmics i tecnològics a trobar noves fonts de proteïna animal però li preocupa que el preu i la capacitat de producció no puguin fer front a la demanda del mercat.
Les seccions de crèdit de les cooperatives agràries catalanes podran accedir a la contractació de pagarés de l’Institut Català de Finances...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) participa, avui al matí, a la Taula Sectorial Agrària de cereals-herbacis amb el...
Nespresso ha donat a la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL) i els seus 54 Bancs d'Aliments associats 176 tones d'arròs de la collita...
Maria Casoliva, representant de la branca de fruita i horta de la Federació Cooperatives Agràries de Catalunya, ha estat reelegida presidenta del...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) valora molt positivament que des d’una iniciativa parlamentària es proposi incrementar...
Representants de l’ASC, SCCL -cooperativa de segons grau de la qual són sòcies totes les cooperatives agràries amb secció de crèdit de...
Després de la intervenció en el monogràfic sobre la pagesia del Parlament, dimarts passat, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya...
En el context de mobilitzacions de la pagesia, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’ha reunit amb el Departament...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h