Ahir, 22 de setembre, va tenir lloc la jornada “Noves fonts de proteïna i alternatives en alimentació animal” organitzada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a l’Escola Agrària Mas Bové de Constantí, en la qual van participar una cinquantena de professionals i empreses del sector ramader i de l’alimentació animal i centres d‘investigació i administració amb l’objectiu de debatre sobre les fonts alternatives de proteïna i la necessitat de recerca i d’innovació del sector.
Actualment, alguns centres d’investigació i universitats de Catalunya estan desenvolupant nombrosos projectes per valorar el potencial de subproductes de la indústria alimentària i del sector agrícola. S’estan buscant conreus alternatius a la soja per cultivar a Catalunya com, per exemple, el pèsol, la colza o el sorgo, cultius amb un elevat contingut en proteïna que s’adapten molt bé als nostres territoris i que farien reduir la dependència de països tercers. També s’està estudiant el potencial dels insectes en alimentació humana i animal ja que es preveu que al 2050 augmenti en un 76% la seva demanda.
Es va mantenir una taula rodona amb diferents professionals per debatre sobre el futur del sector, en la qual va participar Emili Nebot, cap de la Branca de Pinsos de la FCAC. Va posar èmfasi en el paper tan important que tenen les cooperatives i els ramaders per adaptar-se a tots els canvis i per fer front als nous reptes de futur. Li interessa que es destinin molts recursos econòmics i tecnològics a trobar noves fonts de proteïna animal però li preocupa que el preu i la capacitat de producció no puguin fer front a la demanda del mercat.
Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) han dut a terme, avui, la Jornada Gastronòmica Caprabo de Productes de...
El Museu Vinseum ha estat l’escenari d’una jornada tècnica del sector vitivinícola. Organitzada per l’INCAVI, la trobada s’ha centrat en la...
El nou president de la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) és Rafael Ramon Martorell, viticultor...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) espera una bona producció de cereal, al voltant d’1,99 milions de tones. Aquesta...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió, en el marc del Grup de Treball de Ramaderia, amb l'equip la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) manifesta l’oposició frontal a qualsevol proposta que impliqui la destrucció de sòl...
A la sala del centenari del Celler Cooperatiu de Vila-rodona, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha celebrat la jornada anual...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h