Carregant web FCAC

Covides presenta el primer cava 'Duc de Foix' Brut Nature Gran Reserva

30/03/2023

El director comercial de Covides, Christophe Marquet, i la comunicadora de vins i caves, Meritxell Falgueras, han presentat el primer cava 'Duc de Foix' Brut Nature Gran Reserva de la cooperativa al Museu Marítim de Barcelona.

Aquest cava de guarda superior ha estat elaborat en vinyes pròpies adultes de més de 20 anys a les serralades prelitoral i litoral, estenent-se per l’àrea central penedesenca de la zona de Sant Sadurní d’Anoia, el Pla del Penedès i Avinyonet del Penedès.

Aquestes són les seves principals característiques:

  • Tipus de sol. Sòls de textura franc-argilosa de profunditat mitja-alta afavorint la retenció d’aigua.
     
  • Climatologia. De vinyes Influència clarament mediterrània amb pluviometries mitjanes anuals entorn als 500 mm.
     
  • Elaboració. Aquest cava de guarda superior va néixer a la collita 2017 amb la selecció d’unes petites parcel·les de les varietats típiques de la zona, sent el xarel·lo la majoritària. Desrapat dels raïms, utilització només del most flor obtingut, d’enfangat estàtic i fermentació del most a una temperatura de 15ºC. Segona fermentació i criança segons el mètode tradicional a les nostres caves de Sant Sadurní d’Anoia.
     
  • Nota de tast. Color groc pàl·lid amb reflexos daurats. Té una esplèndida efervescència, amb rosaris de finíssimes bombolles que formen una corona; aroma d’intensitat alta a torrats, fruites confitades i notes de fumats, en boca és estructurat, sedós amb un final sec i de llarga persistència.
     
  • Maridatge. Aquest cava té una personalitat pròpia i les seves característiques el fan molt gastronòmic, ideal amb carns i peixos guisats, formatges, foies, arrossos i fumats.
     
  • Cupatge. Domina clarament el xarel·lo, seguit del macabeu i la parellada. Anyada excepcional 2017.

Es recomana servir en copa transparent tipus tulipa, de vidre fi i boca ampla a una temperatura d’entre 6 a 8 ºC.

D’aquest cava prèmium només se n’elaborarà una edició limitada d’unes 3.500 ampolles. El podreu trobar a les botigues físiques de Covides i pròximament a la botiga on-line.

Font: Covides
Altres notícies
18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

09.04.2024

Covides presenta el nou vermut 'Duc de Foix'

09/04/2024

Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...

04.04.2024

Les Garrigues, l'oli i els Vilars

04/2024

Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...

04.04.2024

Envàs, a casa que vas!

04/2024

La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...

04.04.2024

Sablé amb 4 textures d'avellana

04/2024

PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...

04.04.2024

Josep Sedó, productor de vinya i olivera al Priorat

04/2024

“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...

27.03.2024

Empordàlia maridarà els seus vins i oli amb xocolates de Casa Cacao

27/03/2024

Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...

15.03.2024

Les cooperatives agràries catalanes a Alimentaria

15/03/2024

La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya