Carregant web FCAC

ENTRE FOGONS AMB... RETALLS DE CUINA

Espagueti amb salsa de ‘Petit Neu del Cadí’

05/06/2023

"Som l’Anna i el Jordi, aficionats a la cuina casolana elaborada amb producte de proximitat. Ens agrada voltar per descobrir els productes de la nostra terra. Gaudim coneixent els petits productors, les cooperatives agrícoles i els cellers de casa nostra. Ho expliquem al nostre blog, Retalls de Cuina, on compartim receptes, activitats i altres curiositats relacionades amb la gastronomia de proximitat. Ens trobareu també a Instagram i Twitter."


La recepta que us portem avui està elaborada amb el formatge ‘Petit Neu del Cadí’, de la cooperativa lleidatana Cadí de La Seu d’Urgell. Es tracta d’un formatge madurat de pasta tova i pell florida elaborat amb llet de vaca. És ideal per fer fondues i raclettes i també per elaborar altres receptes, com aquesta deliciosa salsa, perfecta per acompanyar plats de pasta, verdures i carns blanques.

Ingredients per a dues persones

  • un gra d'all
  • mitja ceba tendra o bé 3 o 4 calçots
  • un rajolí de vermut blanc
  • 150 ml de nata per muntar 35% MG
  • 100 grams de ‘Petit Neu del Cadí’ sense escorça
  • 180 grams d'espagueti
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre blanc mòlt
  • nous

Posem un bon raig d'oli en una paella i hi posem el gra d'all ben picat. Quan comenci a agafar color, afegim la ceba tendra o els calçots tallats ben petits. Ho cuinem a foc suau fins que estigui tendre; aleshores incorporem el rajolí de vermut blanc i deixem que evapori un parell de minuts. A continuació, afegim a la paella la nata líquida i el formatge ‘Petit Neu del Cadí’ tallat en bocins menuts. Remenem fins que el formatge es fongui. Retirem la paella del foc, salpebrem i reservem.

Posem a bullir aigua amb sal per coure la pasta al dente seguint les instruccions del fabricant. 

Colem els espagueti però abans reservem una mica de l'aigua de la cocció per afegir-la a la salsa si ens queda molt espessa. Mesclem els espagueti amb la salsa i unes quantes nous picades. Ho servim immediatament.  

Font: Retalls de Cuina
Altres notícies
17.12.2024

‘Baronia de Cabacés’ entre els 10 millors olis d'oliva de Catalunya

17/12/2024

L’oli d’oliva ‘Baronia de Cabacés’, de la cooperativa Agrícola de Cabacés, ha estat escollit un dels 10 millors olis d’oliva de la...

03.12.2024

La Generalitat de Catalunya concedeix la Creu de Sant Jordi a La Fageda

03/12/2024

La Generalitat de Catalunya ha fet públic aquest migdia que La Fageda, sòcia de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, ha estat...

25.11.2024

La Festa del Vi Novell català torna a Barcelona

25/11/2024

Barcelona celebrarà un any més l’arribada del vi novell amb una festa el dissabte, 30 de novembre, als jardins del Palau Robert. Una oportunitat...

18.11.2024

Castell d'Or rellança la imatge de la seva marca Cossetània

18/11/2024

Castell d’Or anuncia la renovació completa de la seva gamma de vins i caves 'Cossetània', inspirada en l’essència ancestral del poblat iber...

13.11.2024

IMPULS.COOP

11/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació han treballat coordinadament,...

13.11.2024

"La burocràcia és un escull per als professionals del sector"

11/2024

Òscar Ordeig, conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, és reconegut en l’àmbit polític català...

13.11.2024

Reunió bilateral amb el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

11/2024

La preocupació front la sequera i altres inclemències meteorològiques així com la transformació cap a una major competitivitat, són aspectes...

13.11.2024

La fruita seca, en perill

11/2024

La situació de sequera que s’arrossega a Catalunya i els efectes del canvi climàtic estan tenint un impacte greu en el sector de la fruita seca...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya