Carregant web FCAC

ENTRE FOGONS AMB... RETALLS DE CUINA

Espagueti amb salsa de ‘Petit Neu del Cadí’

05/06/2023

"Som l’Anna i el Jordi, aficionats a la cuina casolana elaborada amb producte de proximitat. Ens agrada voltar per descobrir els productes de la nostra terra. Gaudim coneixent els petits productors, les cooperatives agrícoles i els cellers de casa nostra. Ho expliquem al nostre blog, Retalls de Cuina, on compartim receptes, activitats i altres curiositats relacionades amb la gastronomia de proximitat. Ens trobareu també a Instagram i Twitter."


La recepta que us portem avui està elaborada amb el formatge ‘Petit Neu del Cadí’, de la cooperativa lleidatana Cadí de La Seu d’Urgell. Es tracta d’un formatge madurat de pasta tova i pell florida elaborat amb llet de vaca. És ideal per fer fondues i raclettes i també per elaborar altres receptes, com aquesta deliciosa salsa, perfecta per acompanyar plats de pasta, verdures i carns blanques.

Ingredients per a dues persones

  • un gra d'all
  • mitja ceba tendra o bé 3 o 4 calçots
  • un rajolí de vermut blanc
  • 150 ml de nata per muntar 35% MG
  • 100 grams de ‘Petit Neu del Cadí’ sense escorça
  • 180 grams d'espagueti
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre blanc mòlt
  • nous

Posem un bon raig d'oli en una paella i hi posem el gra d'all ben picat. Quan comenci a agafar color, afegim la ceba tendra o els calçots tallats ben petits. Ho cuinem a foc suau fins que estigui tendre; aleshores incorporem el rajolí de vermut blanc i deixem que evapori un parell de minuts. A continuació, afegim a la paella la nata líquida i el formatge ‘Petit Neu del Cadí’ tallat en bocins menuts. Remenem fins que el formatge es fongui. Retirem la paella del foc, salpebrem i reservem.

Posem a bullir aigua amb sal per coure la pasta al dente seguint les instruccions del fabricant. 

Colem els espagueti però abans reservem una mica de l'aigua de la cocció per afegir-la a la salsa si ens queda molt espessa. Mesclem els espagueti amb la salsa i unes quantes nous picades. Ho servim immediatament.  

Font: Retalls de Cuina
Altres notícies
11.04.2025

Cellers Domenys convertirà el primer Celler Modernista de Cèsar Martinell en el Centre Cultural del Vi, del Cooperativisme i de la figura de l’arquitecte

11/04/2025

L’assemblea general de Cellers Domenys ha aprovat per unanimitat un projecte estratègic que transformarà el futur de la cooperativa de primer...

08.04.2025

Nous vins d'estiu!

08/04/2025

El Celler de Capçanes amplia la seva gamma de vins, amb la nova línia de vins baixos en alcohol amb dues noves incorporacions ideals per a...

03.04.2025

Amb 25 medalles, els cellers cooperatius brillen a Girovi’25

03/04/2025

A la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ens sentim orgullosos de veure com a totes les convocatòries de reconeixements del món del...

25.03.2025

Premi al Millor Oli d’Oliva Verge Extra d’Espanya per a 'Spelunca', de la Cooperativa de l'Espluga Calba

25/03/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) expressa la seva satisfacció perquè tres molins cooperatius catalans han obtingut els...

18.03.2025

125 anys de cooperativisme al Maresme i la Selva, i 25è aniversari de Conca de la Tordera

18/03/2025

La cooperativa Conca de la Tordera commemora, dijous 20 de març, els 125 anys de l’existència de cooperativisme a les comarques del Maresme i la...

17.03.2025

Les seccions de crèdit avui

03/2025

A Catalunya, hi ha 55 cooperatives agràries amb secció de crèdit que presten els seus serveis a 72 poblacions i tenen un paper clau per combatre...

17.03.2025

Campanya amb poca producció i davallada de preu a l'oli d'oliva

03/2025

Després de successives caigudes del preu en origen des del mes de novembre, en l’inici d’aquest 2025 hem observat un canvi de tendència en les...

17.03.2025

L'impacte del reglament de benestar animal

03/2025

El Reial decret de benestar animal aprovat al 2023 establia un període de dos anys per a l’adaptació de les granges de porcí i, per tant, hauria...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya