Carregant web FCAC

ENTRE FOGONS AMB... RETALLS DE CUINA

Espagueti amb salsa de ‘Petit Neu del Cadí’

05/06/2023

"Som l’Anna i el Jordi, aficionats a la cuina casolana elaborada amb producte de proximitat. Ens agrada voltar per descobrir els productes de la nostra terra. Gaudim coneixent els petits productors, les cooperatives agrícoles i els cellers de casa nostra. Ho expliquem al nostre blog, Retalls de Cuina, on compartim receptes, activitats i altres curiositats relacionades amb la gastronomia de proximitat. Ens trobareu també a Instagram i Twitter."


La recepta que us portem avui està elaborada amb el formatge ‘Petit Neu del Cadí’, de la cooperativa lleidatana Cadí de La Seu d’Urgell. Es tracta d’un formatge madurat de pasta tova i pell florida elaborat amb llet de vaca. És ideal per fer fondues i raclettes i també per elaborar altres receptes, com aquesta deliciosa salsa, perfecta per acompanyar plats de pasta, verdures i carns blanques.

Ingredients per a dues persones

  • un gra d'all
  • mitja ceba tendra o bé 3 o 4 calçots
  • un rajolí de vermut blanc
  • 150 ml de nata per muntar 35% MG
  • 100 grams de ‘Petit Neu del Cadí’ sense escorça
  • 180 grams d'espagueti
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre blanc mòlt
  • nous

Posem un bon raig d'oli en una paella i hi posem el gra d'all ben picat. Quan comenci a agafar color, afegim la ceba tendra o els calçots tallats ben petits. Ho cuinem a foc suau fins que estigui tendre; aleshores incorporem el rajolí de vermut blanc i deixem que evapori un parell de minuts. A continuació, afegim a la paella la nata líquida i el formatge ‘Petit Neu del Cadí’ tallat en bocins menuts. Remenem fins que el formatge es fongui. Retirem la paella del foc, salpebrem i reservem.

Posem a bullir aigua amb sal per coure la pasta al dente seguint les instruccions del fabricant. 

Colem els espagueti però abans reservem una mica de l'aigua de la cocció per afegir-la a la salsa si ens queda molt espessa. Mesclem els espagueti amb la salsa i unes quantes nous picades. Ho servim immediatament.  

Font: Retalls de Cuina
Altres notícies
06.09.2023

Festa de la Verema de l'Agrícola de Llorenç del Penedès

06/09/2023

L’Agrícola de Llorenç del Penedès celebrarà la Festa de la Verema 2023 el proper dissabte 30 de setembre a partir de les 18h, i s’allargarà...

22.08.2023

La cooperativa Agrícola de Llorenç rep 5 medalles al concurs International Wine and Spirits Awards

22/08/2023

Els vins i caves de l’Agrícola de Llorenç del Penedés han obtingut nous reconeixements a nivell internacional, afiançant els èxits obtinguts...

31.07.2023

Cellers Domenys presenta Fundació Domenys en el marc dels 50 anys de la mort de Cèsar Martinell

31/07/2023

Cellers Domenys ha presentat avui al seu celler modernista de Rocafort de Queralt la nova Fundació Domenys. La Fundació iniciarà els propers mesos...

28.07.2023

Sega del Blat de Mestral

28/07/2023

Santa Coloma de Queralt ha celebrat la Sega del Blat de Mestral 2023, una jornada que organitza la cooperativa Coperal i que ha servit per fer palesa...

19.07.2023

Les cooperatives Falset Marçà, Agrícola de Cabacés i Vinícola del Priorat impulsaran un macroprojecte conjunt de producció agroalimentària i nous serveis

19/07/2023

Les cooperatives Falset Marçà, Agrícola de Cabacés i Vinícola del Priorat presenten, avui, un ambiciós projecte de cooperació comarcal....

14.07.2023

El president de la Cooperativa de Gandesa, Pere Bové, nou president de la DO Terra Alta

14/07/2023

El soci i president de la Cooperativa de Gandesa, Pere Bové, ha estat elegit com a president de la Denominació d'Origen Terra Alta per als propers...

16.06.2023

Castell d’Or és reconegut amb cinc medalles als prestigiosos premis Decanter

16/06/2023

El grup Castell d’Or, una referència destacada en l’elaboració de caves d’alta qualitat, ha obtingut un reconeixement significatiu...

06.06.2023

40 anys de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya

06/2023

El 9 de març de 1983, amb l’aprovació de la Llei de cooperatives de Catalunya, la Federació es va convertir en una entitat a l’empara de la...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya