Carregant web FCAC

En el marc del Fòrum Gastronòmic de Barcelona, del 6 al 8 de novembre

La Cooperativa Agrícola del Prat presenta la nova crema de calçots per contribuir amb la lluita contra el malbaratament alimentari

La centenària cooperativa suma una vintena de socis i 600 hectàrees de conreu dins del Parc Agrari del Baix Llobregat, amb la carxofa varietat blanca Tudela com a producte estrella

06/11/2023

La Cooperativa Agrícola del Prat de Llobregat presenta un nou producte, la crema de calçots, en el marc del Gastronòmic Fòrum Barcelona. La crema de calçots, de la mateixa manera que la de carxofes, s’elabora amb excedents de calçots de la darrera temporada, per la qual cosa contribueix a lluitar contra el malbaratament alimentari.

Per donar a conèixer el producte, durant la fira, el taller de cuina Gastroshows prepararà crema catalana de carxofes amb poma i arròs de carxofes amb bolets de temporada.

A més, els assistents al certamen que s’apropin a l’estand de la cooperativa (Recinte Montjuïc - Estand A161) podran tastar tant la crema de calçots com la crema de carxofes i els patés picant i normal d’elaboració pròpia.

El producte estrella de la Cooperativa Agrícola del Prat és la Carxofa Prat varietat blanca Tudela. Aquesta cooperativa, amb més de cent anys d'història, compta amb més de 20 socis actius que conreen unes 600 hectàrees a dins del Parc Agrari del Baix Llobregat. La comercialització dels productes es fa a Mercabarna.

D’altra banda, en el certamen també es presentarà el fulletó de Saó Prat, associació que acompanya infants, joves i famílies en risc d’exclusió. El fulletó està elaborat amb residus de kiwi i energia verda i és lliure de lleixius. A més, és cent per cent reciclable.

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)
Altres notícies
11.04.2025

Cellers Domenys convertirà el primer Celler Modernista de Cèsar Martinell en el Centre Cultural del Vi, del Cooperativisme i de la figura de l’arquitecte

11/04/2025

L’assemblea general de Cellers Domenys ha aprovat per unanimitat un projecte estratègic que transformarà el futur de la cooperativa de primer...

10.04.2025

La FCAC presenta propostes a l'ACA

10/04/2025

Representants de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), encapçalats pel president Ramon Sarroca, han mantingut recentment una...

08.04.2025

Nous vins d'estiu!

08/04/2025

El Celler de Capçanes amplia la seva gamma de vins, amb la nova línia de vins baixos en alcohol amb dues noves incorporacions ideals per a...

07.04.2025

La FCAC al Comitè mixt de fruita de llavor

07/04/2025

Avinyó (França) ha acollit el Comitè Mixt de Fruita de Llavor, en què han participat representants de diferents països europeus productius...

04.04.2025

La FCAC reclama urgència per desburocratitzar el sector agrari

04/04/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) es reuneix, avui 4 d’abril, amb el Departament d’Agricultura i la Comissió...

03.04.2025

L'impacte directe dels aranzels dels EUA a les exportacions agroalimentàries catalanes superaria 110 M€

03/04/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) alerta que la decisió del president dels Estats Units, Donald Trump, d’aprovar...

03.04.2025

Amb 25 medalles, els cellers cooperatius brillen a Girovi’25

03/04/2025

A la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ens sentim orgullosos de veure com a totes les convocatòries de reconeixements del món del...

02.04.2025

Com poden les cooperatives impulsar processos de valorització de la sansa?

02/04/2025

Les cooperatives agràries de la branca de l’oli d'oliva s’han reunit a Maials amb l’objectiu d’analitzar i planificar les primeres passes...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya