La festa del Vi Novell tornarà als jardins del Palau Robert de Barcelona el proper dissabte 9 de desembre. De les 11 del matí a les 8 del vespre tothom qui ho vulgui podrà tastar els novells que aquest any han elaborat 8 cellers catalans, entre els que hi ha representats 4 cellers cooperatius: Vinícola de Sarral (DO Conca de Barberà), Celler Cooperatiu d’Espolla (DO Empordà), Celler Masroig (DO Montsant) i Sant Josep Vins (DO Terra Alta). A més, hi haurà també com a convidats dos vins novells de Mallorca, Jaume de Puntiró i 7103 Petit Celler, i es podrà acompanyar el vi amb els formatges artesans de Betara i Sant Gil d’Albió.
L’entrada serà lliure i allà mateix es podran comprar els tiquets per a les degustacions, que tindran un preu d’1,5 € cada degustació o bé 10 € si es compra un paquet de 8 degustacions.
Aquest serà el segon any consecutiu que la festa del Vi Novell se celebra a les portes de les festes de Nadal, un canvi de data que vol reivindicar tota la temporada del novell, que comença l’11 de novembre i s’acaba ben entrat el febrer. L’any passat la festa de Barcelona va ser tot un èxit, amb més de 4.000 tastos i molt bona afluència de públic durant tot el dia. Com en la passada edició, enguany també s’organitzaran activitats per dinamitzar la jornada, com actuacions teatrals i un joc de preguntes i respostes sobre el vi novell.
La festa és organitzada pels cellers elaboradors amb el suport de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI).
El primer vi de l’any
El vi novell és el primer vi en sortir al carrer després de la verema de l’any. Es tracta d’un vi més jove que els vins joves, que s’elabora molt ràpidament, s’embotella i es consumeix sense haver reposat, el que li dona una frescor i unes característiques molt especials. El novell és un vi de temporada, que es troba en el seu millor moment des del mes de novembre i fins a finals de l’hivern.
L’assemblea general de Cellers Domenys ha aprovat per unanimitat un projecte estratègic que transformarà el futur de la cooperativa de primer...
El Celler de Capçanes amplia la seva gamma de vins, amb la nova línia de vins baixos en alcohol amb dues noves incorporacions ideals per a...
A la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ens sentim orgullosos de veure com a totes les convocatòries de reconeixements del món del...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) expressa la seva satisfacció perquè tres molins cooperatius catalans han obtingut els...
La cooperativa Conca de la Tordera commemora, dijous 20 de març, els 125 anys de l’existència de cooperativisme a les comarques del Maresme i la...
Mallart Artesans Xarcuters és un projecte de transformació social impulsat per la Fundació Mas Albornà, dedicada a la inserció sociolaboral de...
A la part occidental del Priorat, s’alça Cabacés. És un poble ric en patrimoni, amb un nucli antic que conserva molts elements del seu passat...
Sóc en Marc Grivé, xef i propietari de Gastroshows, un espai on podràs gaudir d’una experiència gastronòmica única en un sopar clandestí a...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h