La festa del Vi Novell tornarà als jardins del Palau Robert de Barcelona el proper dissabte 9 de desembre. De les 11 del matí a les 8 del vespre tothom qui ho vulgui podrà tastar els novells que aquest any han elaborat 8 cellers catalans, entre els que hi ha representats 4 cellers cooperatius: Vinícola de Sarral (DO Conca de Barberà), Celler Cooperatiu d’Espolla (DO Empordà), Celler Masroig (DO Montsant) i Sant Josep Vins (DO Terra Alta). A més, hi haurà també com a convidats dos vins novells de Mallorca, Jaume de Puntiró i 7103 Petit Celler, i es podrà acompanyar el vi amb els formatges artesans de Betara i Sant Gil d’Albió.
L’entrada serà lliure i allà mateix es podran comprar els tiquets per a les degustacions, que tindran un preu d’1,5 € cada degustació o bé 10 € si es compra un paquet de 8 degustacions.
Aquest serà el segon any consecutiu que la festa del Vi Novell se celebra a les portes de les festes de Nadal, un canvi de data que vol reivindicar tota la temporada del novell, que comença l’11 de novembre i s’acaba ben entrat el febrer. L’any passat la festa de Barcelona va ser tot un èxit, amb més de 4.000 tastos i molt bona afluència de públic durant tot el dia. Com en la passada edició, enguany també s’organitzaran activitats per dinamitzar la jornada, com actuacions teatrals i un joc de preguntes i respostes sobre el vi novell.
La festa és organitzada pels cellers elaboradors amb el suport de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI).
El primer vi de l’any
El vi novell és el primer vi en sortir al carrer després de la verema de l’any. Es tracta d’un vi més jove que els vins joves, que s’elabora molt ràpidament, s’embotella i es consumeix sense haver reposat, el que li dona una frescor i unes característiques molt especials. El novell és un vi de temporada, que es troba en el seu millor moment des del mes de novembre i fins a finals de l’hivern.
El celler Empordàlia amplia la seva oferta d’enoturisme amb tot tipus de propostes. El 10 de novembre arriba el moment de l’esport amb Fitness...
Els cellers cooperatius han obtingut un total de 32 medalles (2 Vinari Gran Or, 11 Vinari d'Or i 19 Vinari de Plata) i el Premi Vinari al Millor...
Nova recepta fàcil i senzilla. Conquista el teu paladar i els teus convidats amb aquesta mousse de paraguaià. Comencem? Ingredients per a 4...
Tens un dinar amb els amics o la família i no saps que portar? Et proposem aquest pastís de nectarina i segur que triomfaràs....
La 12a edició dels Premis Vinari dels vins catalans ja té medaller per als vins joves. Un any més, trobem vins de cellers cooperatius a la llista...
Moltes persones pensen que el color del vi depèn de la varietat de raïm amb què s’elabora, però no és així. Si agafem raïms de diferents...
Aquest estiu tornen els “Tastos Pirates” que, des de l’estiu passat, el celler cooperatiu Empordàlia ofereix a alta mar. De juny a setembre...
Soc Olga Casanova Martínez, mestra i aficionada a la cuina. La Ribera d’Ebre és la comarca que em veu viure des de fa molts anys. Des de ben...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h