Carregant web FCAC

La festa del Vi Novell torna a Barcelona

Tindrà lloc als jardins del Palau Robert el 9 de desembre entre les 11 del matí i les 8 del vespre

30/11/2023

La festa del Vi Novell tornarà als jardins del Palau Robert de Barcelona el proper dissabte 9 de desembre. De les 11 del matí a les 8 del vespre tothom qui ho vulgui podrà tastar els novells que aquest any han elaborat 8 cellers catalans, entre els que hi ha representats 4 cellers cooperatiusVinícola de Sarral (DO Conca de Barberà), Celler Cooperatiu d’Espolla (DO Empordà), Celler Masroig (DO Montsant) i Sant Josep Vins (DO Terra Alta). A més, hi haurà també com a convidats dos vins novells de Mallorca, Jaume de Puntiró i 7103 Petit Celler, i es podrà acompanyar el vi amb els formatges artesans de Betara i Sant Gil d’Albió. 

L’entrada serà lliure i allà mateix es podran comprar els tiquets per a les degustacions, que tindran un preu d’1,5 € cada degustació o bé 10 € si es compra un paquet de 8 degustacions.

Aquest serà el segon any consecutiu que la festa del Vi Novell se celebra a les portes de les festes de Nadal, un canvi de data que vol reivindicar tota la temporada del novell, que comença l’11 de novembre i s’acaba ben entrat el febrer. L’any passat la festa de Barcelona va ser tot un èxit, amb més de 4.000 tastos i molt bona afluència de públic durant tot el dia. Com en la passada edició, enguany també s’organitzaran activitats per dinamitzar la jornada, com actuacions teatrals i un joc de preguntes i respostes sobre el vi novell.

La festa és organitzada pels cellers elaboradors amb el suport de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI).

El primer vi de l’any

El vi novell és el primer vi en sortir al carrer després de la verema de l’any. Es tracta d’un vi més jove que els vins joves, que s’elabora molt ràpidament, s’embotella i es consumeix sense haver reposat, el que li dona una frescor i unes característiques molt especials. El novell és un vi de temporada, que es troba en el seu millor moment des del mes de novembre i fins a finals de l’hivern.

Altres notícies
19.02.2024

La Cooperativa de Gandesa rep un 20% més de visitants

19/02/2024

La Cooperativa de Gandesa, setena meravella de Catalunya, va rebre l'any 2023 un 20% més de visitants que l'any 2022 (un 30% més que el 2021) i...

19.02.2024

Celler Capçanes "Millor cooperativa de l'any" segons Tim Atkins

19/02/2024

El Master of Wine i crític internacional de vi Tim Atkins ha estat present a la fira Barcelona Wine Week edició 2024 on ha presentat el seu...

08.02.2024

Castell d'Or rellança la gamma de vins de la seva marca insígnia

08/02/2024

Castell d’Or ha presentat una renovació completa de tota la gamma de vins 'Castell d’Or' durant la Barcelona Wine Week. El grup ha apostat...

24.01.2024

Barcelona Wine Week comptarà amb 16 cellers cooperatius catalans

24/01/2024

El saló de referència del vi de qualitat de l’Estat torna a Barcelona amb més de 850 cellers inscrits i 70 Denominacions d’Origen. Pel que...

28.12.2023

La Cooperativa Agrícola del Prat vol la creació de l’emoji carxofa

28/12/2023

La Cooperativa Agrícola del Prat posa en marxa a partir d’avui una campanya per demanar la creació de l’emoticona de la carxofa als teclats de...

14.12.2023

Mongetes del ganxet, fetes com a casa

12/2023

Em dic Fina Comas, llicenciada en Dret per la UB. Sóc néta de pagesos i els pares em van transmetre el gust per la cuina i la gastronomia....

14.12.2023

Lluís Gelis, productor de fesols a la Garrotxa

12/2023

“Vaig néixer a una casa de pagès. Els meus pares portaven una granja de porcí, blat i blat de moro. Vaig estudiar electricitat i, més tard,...

13.12.2023

Vivivi solidari a Empordàlia en benefici de Sant Joan de Déu

13/12/2023

Com ja és habitual, amb l’arribada del Nadal, el celler Empordàlia selecciona un dels seus vins per convertir-lo en solidari. I aquestes festes,...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya