Carregant web FCAC

La festa del Vi Novell torna a Barcelona

Tindrà lloc als jardins del Palau Robert el 9 de desembre entre les 11 del matí i les 8 del vespre

30/11/2023

La festa del Vi Novell tornarà als jardins del Palau Robert de Barcelona el proper dissabte 9 de desembre. De les 11 del matí a les 8 del vespre tothom qui ho vulgui podrà tastar els novells que aquest any han elaborat 8 cellers catalans, entre els que hi ha representats 4 cellers cooperatiusVinícola de Sarral (DO Conca de Barberà), Celler Cooperatiu d’Espolla (DO Empordà), Celler Masroig (DO Montsant) i Sant Josep Vins (DO Terra Alta). A més, hi haurà també com a convidats dos vins novells de Mallorca, Jaume de Puntiró i 7103 Petit Celler, i es podrà acompanyar el vi amb els formatges artesans de Betara i Sant Gil d’Albió. 

L’entrada serà lliure i allà mateix es podran comprar els tiquets per a les degustacions, que tindran un preu d’1,5 € cada degustació o bé 10 € si es compra un paquet de 8 degustacions.

Aquest serà el segon any consecutiu que la festa del Vi Novell se celebra a les portes de les festes de Nadal, un canvi de data que vol reivindicar tota la temporada del novell, que comença l’11 de novembre i s’acaba ben entrat el febrer. L’any passat la festa de Barcelona va ser tot un èxit, amb més de 4.000 tastos i molt bona afluència de públic durant tot el dia. Com en la passada edició, enguany també s’organitzaran activitats per dinamitzar la jornada, com actuacions teatrals i un joc de preguntes i respostes sobre el vi novell.

La festa és organitzada pels cellers elaboradors amb el suport de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI).

El primer vi de l’any

El vi novell és el primer vi en sortir al carrer després de la verema de l’any. Es tracta d’un vi més jove que els vins joves, que s’elabora molt ràpidament, s’embotella i es consumeix sense haver reposat, el que li dona una frescor i unes característiques molt especials. El novell és un vi de temporada, que es troba en el seu millor moment des del mes de novembre i fins a finals de l’hivern.

Altres notícies
01.07.2025

La jornada gastronòmica de les cooperatives agràries i Caprabo serveix territori al plat

01/07/2025

Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...

26.06.2025

Manu Chao al Celler Empordàlia

26/06/2025

Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...

25.06.2025

Melodeep Festival torna a la Vinícola de Nulles

25/06/2025

El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...

19.06.2025

Nou motius per brindar amb vins cooperatius

19/06/2025

Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...

18.06.2025

Domenio torna a brillar als Decanter World Wine Awards

18/06/2025

Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...

17.06.2025

La VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona amb gust cooperatiu

17/06/2025

Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...

10.06.2025

Empedrat de mongetes del ganxet ecològiques

06/2025

Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...

10.06.2025

L'Associació Catalana d’Enòlegs reconeix Cevipe amb el premi 'Enòleg de Prestigi' a La Nit de l'Enologia

10/06/2025

El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya