La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha organitzat una jornada tècnica per a les cooperatives agràries en què experts del sector van abordar quatre aspectes per pal·liar els efectes de la sequera en la vinya.
L’Acadèmia de Poda va exposar com formar la vinya per salvar-la de la situació actual i encarar la propera campanya amb les majors garanties possible. L’IRTA va explicar com fer un millor maneig del sòl per reduir-ne l’erosió, millorar la infiltració i retenció d’aigua i reduir les pèrdues per evapotranspiració. L'Oficina de fertilització i tractament de dejeccions ramaderes del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda rural (DACC) va mostrar com adaptar la fertilització en funció de la nutrició del sòl a través d’augmentar el contingut de matèria orgànica dels sòls amb cobertes vegetals, incorporació de residus del cultiu o l’aplicació d’esmenes orgàniques: compost, fems, etc. La darrera ponència, a càrrec de l’INCAVI, va ensenyar quins peus i varietats són els més adaptats a les condicions de sequera.
Finalment, en una taula rodona, quatre tècnics de cooperatives vitivinícoles van exposar com gestionen la sequera a la cooperativa i quina és la seva experiència i situació actual.
La cloenda de la jornada va anar a càrrec de l'Alba Balcells, directora General de l'INCAVI.
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s'uneix a “El Sentido de la Carne”, una iniciativa pionera de col·laboració de la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha organitzat una sessió de treball per analitzar les eines clau per fer front als...
Quan es compleix un any dels tancament del Canal d’Urgell per primera vegada en 161 anys d’història, la Federació de Cooperatives Agràries de...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) informa que demà s’inicia la campanya d’arròs amb la inundació dels camps del...
Hispack és el punt de trobada més rellevant de l'ecosistema de l'embalatge al sud d'Europa. Durant quatre dies, del 7 al 10 de maig al...
La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...
Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...
La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h