La Cooperativa Agrícola del Prat posa en marxa a partir d’avui una campanya per demanar la creació de l’emoticona de la carxofa als teclats de WhatsApp, Instagram o X -abans Twitter-, donat que cap d’ells no inclou el dibuix d’aquest producte tan típic dels camps del Baix Llobregat i imprescindible a la dieta mediterrània.
Des de la Cooperativa considerem que la carxofa mereix un lloc als dibuixos de l’aplicació de missatgeria. Així, volem impulsar un moviment coral per demostrar l’arrelament de la carxofa a la societat pratenca i com al llarg dels anys ha esdevingut un símbol de pertinença i orgull per a la seva ciutadania. Però també tractarem d’incloure altres agents, com el Parc Agrari del Baix Llobregat o cooperatives agrícoles de diverses zones del país que tinguin la carxofa com a cultiu preferent.
Per a la Cooperativa del Prat el conreu de la carxofa implica un missatge carregat de sostenibilitat, defensa del territori i aposta per la qualitat i això es veu reflectit en la vinculació que la ciutadania té amb aquest producte.
Al Prat tenim diferents esdeveniments relacionats amb la carxofa en el nostre calendari festiu. ‘Abril, mes de la carxofa’ aplega diverses activitats per posar en valor el conreu d’aquesta planta i la seva integració dins la gastronomia. El QuintoTapa, amb desenes de bars i restaurants locals elaborant tastets de carxofa en les formes més variades; l’Escarxofa&Jazz, on música i gastronomia es donen la mà, o la Carxofada del Prat, que aplega centenars de persones a un parc local i on es cuinen milers de carxofes a la brasa.
Així, seguint les petjades de com a València es van mobilitzar per aconseguir que la paella fos una emoticona del WhatsApp i aparegués a altres aplicacions mòbils, la Cooperativa s’ha proposat endegar una campanya que comença amb una recollida de signatures a la plataforma change.org i que esperem que inclogui altres accions engrescadores on rebem el suport de la ciutadania.
Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...
Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...
Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...
La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...
PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...
“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...
Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...
La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h