La Cooperativa Agrícola del Prat posa en marxa a partir d’avui una campanya per demanar la creació de l’emoticona de la carxofa als teclats de WhatsApp, Instagram o X -abans Twitter-, donat que cap d’ells no inclou el dibuix d’aquest producte tan típic dels camps del Baix Llobregat i imprescindible a la dieta mediterrània.
Des de la Cooperativa considerem que la carxofa mereix un lloc als dibuixos de l’aplicació de missatgeria. Així, volem impulsar un moviment coral per demostrar l’arrelament de la carxofa a la societat pratenca i com al llarg dels anys ha esdevingut un símbol de pertinença i orgull per a la seva ciutadania. Però també tractarem d’incloure altres agents, com el Parc Agrari del Baix Llobregat o cooperatives agrícoles de diverses zones del país que tinguin la carxofa com a cultiu preferent.
Per a la Cooperativa del Prat el conreu de la carxofa implica un missatge carregat de sostenibilitat, defensa del territori i aposta per la qualitat i això es veu reflectit en la vinculació que la ciutadania té amb aquest producte.
Al Prat tenim diferents esdeveniments relacionats amb la carxofa en el nostre calendari festiu. ‘Abril, mes de la carxofa’ aplega diverses activitats per posar en valor el conreu d’aquesta planta i la seva integració dins la gastronomia. El QuintoTapa, amb desenes de bars i restaurants locals elaborant tastets de carxofa en les formes més variades; l’Escarxofa&Jazz, on música i gastronomia es donen la mà, o la Carxofada del Prat, que aplega centenars de persones a un parc local i on es cuinen milers de carxofes a la brasa.
Així, seguint les petjades de com a València es van mobilitzar per aconseguir que la paella fos una emoticona del WhatsApp i aparegués a altres aplicacions mòbils, la Cooperativa s’ha proposat endegar una campanya que comença amb una recollida de signatures a la plataforma change.org i que esperem que inclogui altres accions engrescadores on rebem el suport de la ciutadania.
Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...
Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...
El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...
Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...
Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...
El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h