La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha organitzat un curs sobre eines de gestió del risc i funcionament dels mercats de cereals i oleaginoses, així com la seva relació amb els mercats de futurs.
El principal objectiu d’aquesta formació, adreçada a cooperatives de les branques de conreus herbacis i farratges i de pinsos, és explicar el funcionament dels mercats d'importació de cereals i oleaginoses relacionats amb les borses de futurs que marquen els preus a Espanya i a Catalunya.
Gerents i tècnics de cooperatives milloraran el coneixement sobre eines del mercat com els futurs i les opcions per assegurar els seus marges
En concret, els gerents i tècnics de cooperatives que participen d'aquesta formació assoliran les eines per poder fer una valoració de les seves produccions de cereals i oleaginoses en cada moment, i també coneixeran possibilitats com els futurs i les opcions que estan disponibles en el mercat i que els permeten assegurar els seus marges.
A més, els assistents s’endinsaran en el funcionament dels mercats internacionals i en el sistema de càlcul dels preus, així com de les assegurances de preus (opcions).
Les sessions inclouen conceptes teòrics que es complementen amb una part pràctica més adaptada al mercat del moment. En aquest sentit, es treballarà amb exemples concrets de gestió del risc de preus d’una cooperativa i es tindran en compte factors com la volatilitat.
Per tal que els casos pràctics s’ajustin a la realitat d’un mercat que canvia constantment, els exercicis de càlcul de preus i supòsits s’aniran revisant en sessions posteriors en funció de l’evolució del mercat real.
En total està previst que el curs, que va començar el 18 de gener i finalitzarà l’11 de juliol, tingui una durada de 40 hores. La formació es fa a les instal·lacions de la cooperativa Agropecuària Catalana de Sant Fruitós de Bages i la imparteix la Mercedes Ruiz Gallud, directora d’AESTIVUM, empresa especialitzada en assessorament sobre mercats agroalimentaris.
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació han treballat coordinadament,...
Òscar Ordeig, conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, és reconegut en l’àmbit polític català...
La preocupació front la sequera i altres inclemències meteorològiques així com la transformació cap a una major competitivitat, són aspectes...
La situació de sequera que s’arrossega a Catalunya i els efectes del canvi climàtic estan tenint un impacte greu en el sector de la fruita seca...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya preveu que, aquesta campanya, es produiria una davallada del 50% respecte a la producció...
Un total de 133.080 tones d’arròs es collirien aquesta campanya, segons dades de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya. Aquestes...
La verema actual ha patit una tardor i hivern secs. Malgrat les pluges de la primavera i de l’estiu fins al mes d’agost, la verema continua...
La innovació ja forma part de l’estratègia empresarial a nombroses cooperatives. La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h