La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha organitzat un curs sobre eines de gestió del risc i funcionament dels mercats de cereals i oleaginoses, així com la seva relació amb els mercats de futurs.
El principal objectiu d’aquesta formació, adreçada a cooperatives de les branques de conreus herbacis i farratges i de pinsos, és explicar el funcionament dels mercats d'importació de cereals i oleaginoses relacionats amb les borses de futurs que marquen els preus a Espanya i a Catalunya.
Gerents i tècnics de cooperatives milloraran el coneixement sobre eines del mercat com els futurs i les opcions per assegurar els seus marges
En concret, els gerents i tècnics de cooperatives que participen d'aquesta formació assoliran les eines per poder fer una valoració de les seves produccions de cereals i oleaginoses en cada moment, i també coneixeran possibilitats com els futurs i les opcions que estan disponibles en el mercat i que els permeten assegurar els seus marges.
A més, els assistents s’endinsaran en el funcionament dels mercats internacionals i en el sistema de càlcul dels preus, així com de les assegurances de preus (opcions).
Les sessions inclouen conceptes teòrics que es complementen amb una part pràctica més adaptada al mercat del moment. En aquest sentit, es treballarà amb exemples concrets de gestió del risc de preus d’una cooperativa i es tindran en compte factors com la volatilitat.
Per tal que els casos pràctics s’ajustin a la realitat d’un mercat que canvia constantment, els exercicis de càlcul de preus i supòsits s’aniran revisant en sessions posteriors en funció de l’evolució del mercat real.
En total està previst que el curs, que va començar el 18 de gener i finalitzarà l’11 de juliol, tingui una durada de 40 hores. La formació es fa a les instal·lacions de la cooperativa Agropecuària Catalana de Sant Fruitós de Bages i la imparteix la Mercedes Ruiz Gallud, directora d’AESTIVUM, empresa especialitzada en assessorament sobre mercats agroalimentaris.
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya va comparèixer, el 18 de març, al Parlament de Catalunya i per reclamar urgència en la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya reafirma el compromís amb el present i el futur del cooperativisme agrari català apostant per...
Una producció eficient, segura i sostenible necessita productes fitosanitaris contra plagues i malalties, fertilitzants, carburants i assegurances...
La nova normativa de Responsabilitat Ampliada del Productor (RAP) per a envasos industrials i comercials té l’objectiu que els productors...
A final de març, la Comissió Europea va presentar l’esborrany de modificació de tres reglaments del sector vitivinícola per reforçar la...
Nascut a Sant Sebastià al 1972, és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat del País Basc i té un Postgrau en...
Un miler de cooperativistes de tot l’Estat han participat al IX Congrés de Cooperatives Agroalimentàries. El lema ‘Sostenibilitat amb...
L'oli d'oliva és un fil de connexió sobre el qual s'ha teixit un món agrícola, gastronòmic, turístic, comercial i social. Per això, ja fa...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h