Carregant web FCAC

La FCAC s'adhereix a "El Sentido de la Carne", un projecte pioner de col·laboració per posar en valor el plaer de consumir carn

El sector carni i la distribució llancen aquesta iniciativa per reivindicar el consum d'aquest aliment en el marc d'una dieta completa i equilibrada

26/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s'uneix a El Sentido de la Carne, una iniciativa pionera de col·laboració de la cadena de valor del sector carni i la distribució per posar en valor i reivindicar el plaer de consumir carn i la idoneïtat d’integrar aquest aliment en el marc d'una dieta completa i equilibrada.

"El Sentido de la Carne" té com a objectiu principal transmetre que la carn i els productes carnis formin part de la nostra cultura gastronòmica i que, consumir-la segons les pautes recomanades, contribueix a una dieta variada i equilibrada en el marc d'una Dieta Mediterrània

A més, segons les dades d'AECOC Shopperview - el servei de coneixement i anàlisi dels canvis de comportament i l'evolució de les tendències de consum d'AECOC- i FECIC, el 45% dels consumidors de carn la inclou a la seva dieta pel plaer que proporciona el consum d'aquest aliment. Només l'aportació de proteïnes (51% de les mencions) supera com a motiu principal d'elecció el gaudir que aporta el consum de carn. Així mateix, el 34% dels consumidors al·lega que consumeix carn per poder seguir una dieta equilibrada i el 26% per raons de salut.

Al costat de la FCAC, gairebé un centenar d'empreses i organitzacions de tota la cadena de valor del sector carni i la distribució ja formen part de la iniciativa “El Sentido de la Carne”, la imatge i missatges de la qual podran veure's, a partir del proper mes de maig, als punts de venda de les principals cadenes, al packaging d'alguns productes, als fullets comercials, així com a les webs i xarxes socials de les empreses i organitzacions participants.

Font: El sentido de la carne
Altres notícies
31.10.2024

Com aprofitarem l'agricultura de carboni les cooperatives agràries?

31/10/2024

Amb l'objectiu de promoure entre els professionals del sector agrari el coneixement del funcionament del mercat del carboni, de les possibilitats...

28.10.2024

Com afectarà el context climàtic a la producció de cereals?

28/10/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha organitzat, a Juneda, la jornada tècnica "Com pot afectar el context climàtic a la...

25.10.2024

La cooperativa Frutera Segrià acull la primera sessió pràctica de calibratge d'equips d'aplicació de fitosanitaris

25/10/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha col·laborat, conjuntament amb el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i...

17.10.2024

La collita d’arròs augmenta un 13,4% i recupera la normalitat

17/10/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) estima que la collita d’arròs se situaria en 133.080 tones, un 13,4% superior a la...

16.10.2024

Jornades tècniques de cooperatives del sector de l'oli d'oliva a Villacarrillo

16/10/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha participat en les jornades tècniques del sector de l’oli d’oliva, celebrades a...

16.10.2024

La collita d'oli d'oliva cau un 50% i només s'arribaria a 16.500 tones

16/10/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya preveu que, aquesta campanya, es produiria una davallada del 50% en relació amb la producció...

10.10.2024

Trobada amb el Departament de Territori per la ZEPA del Delta del Llobregat

10/10/2024

El president de la Federeació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), Ramon Sarroca, i  el secretari de la Cooperativa del Prat del...

07.10.2024

La FCAC comparteix la seva experiència en prevenció de pèrdues alimentàries en la Cimera Fam Zero

07/10/2024

Barcelona va acollir la V Cimera Mundial de les Regions sobre seguretat i sobirania alimentària "Fam Zero 2024", on van participar representants...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya