Les mels de millor qualitat produïdes a Catalunya han estat reconegudes avui en un acte al Palau Robert de Barcelona, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de l’Abella ahir, dilluns 20 de maig, amb els premis del IV Concurs ‘Les millors mels catalanes’. L’entrega dels guardons ha anat a càrrec de Carmel Mòdol, secretari d’Alimentació del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, i els representants de les entitats organitzadores, i l’ha conduït Cristina Massot, subdirectora general d’Indústries i Qualitat Agroalimentàries del Departament. A més del lliurament dels premis, també hi ha hagut una taula rodona sobre el relleu generacional en l’apicultura.
Cal recordar el paper fonamental de les abelles en la biodiversitat del planeta. Els participants en aquesta celebració del Dia mundial de l’abella han posat en valor la producció de la mel catalana tenint en compte les dificultats del sector, afectat per la sequera dels últims anys i per altres problemes com els danys de la Vespa asiàtica i l’abellerol.
El concurs ‘Les millors mels catalanes’ ha distingit per quart any consecutiu les millors mels de les modalitats de romaní, de mil flors, de muntanya i monofloral amb tres premis, a més de la mel més ben puntuada pels membres del jurat (Premi Reina de les mels), que ha estat reconeguda amb un guardó especial. El jurat ha valorat, per puntuar les mostres, l’aspecte, el color, el flaire, el gust i el tacte de les mels.
TROFEUS
En el concurs han participat 45 mostres de les diferents mels. El jurat ha estat integrat pels experts en apicultura Miquel Alemany i Hospital, Anna Clemente García i Rafael L. Blanc Cera.
La celebració del Dia mundial de l’Abella també va comptar amb una jornada tècnica apícola el dissabte 18 de maig a la Facultat de Veterinària de la Universitat Autonòma de Barcelona (UAB), amb la participació de diversos experts del sector i una visita a l’apiari UABee.
Tant el concurs com la jornada del 18 de maig han estat organitzats per Unió de Pagesos de Catalunya, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), l’Associació Catalana d’Apicultors, Apícola Tarragonina, Apicultors Lleidatans, Apicultors Gironins, l’Associació d’Apicultors de Barcelona, Apicultors Ecològics Associats i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), amb la col·laboració del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i la Universitat Autònoma de Barcelona.
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) valora la campanya apícola 2024 de les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona com a...
Les cooperatives oleícoles, l'IRTA i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), han mantingut la primera reunió de treball que...
Durant la reunió de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) amb el nou director general d’Energia, Josep Maria Serena,...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió amb Rosa Altisent, directora general d’Agricultura i...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), la Cooperativa Apícola Tarragonina i SAT LTDA Apícola El Perelló es reuniran el...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) confirma que la DANA deixaria pèrdues del 40% a la collita de cítrics de les comarques...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) alerta que la verema actual serà recordada com la més curta del segle i es preveu que...
Santiago de Compostel·la ha estat la seu de la jornada Descarbonització en el sector lacti en el marc del projecte Visionary de la qual la...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h