Carregant web FCAC

La Cooperativa Agrícola del Prat al Gastronomic Forum Barcelona

Les demostracions de cuina en directe i les primeres Carxofes Prat de la temporada seran protagonistes

04/11/2024

La Cooperativa Agrícola del Prat consolida la seva presència a les més importants cites gastronòmiques del circuit i torna, per tercer any consecutiu, al Gastronomic Forum Barcelona, al recinte Firal de Montjuïc, que se celebra del 4 al 6 de novembre.

La Cooperativa presenta al Gastronomic Forum Barcelona (estand 163) les primeres carxofes de la temporada, que ja es poden trobar a la parada que té a Mercabarna. La Carxofa Prat és un dels productes agrícoles emblemàtics i destaca per la seva qualitat, sabor i textura. Conreada als terrenys del Parc Agrari del Baix Llogregat, la carxofa del Prat -varietat blanca de Tudela- es beneficia d’un clima temperat i un sòl fèrtil, influenciat per la proximitat del riu Llobregat, que aporta unes qualitats organolèptiques que fan únic aquest producte. Això la fa especialment apreciada en la gastronomia catalana.

La Cooperativa es presenta de nou com expositora per defensar la feina de la pagesia pratenca i posar en valor els productes que conrea, amb un missatge carregat de sostenibilitat, defensa del territori i aposta per la qualitat. Com s’incideix sempre, cap producte es conrea i es cull més a prop del Gastronomic Forum Barcelona que la Carxofa Prat i les verdures del Parc Agrari del Baix Llobregat.

Cors de carxofa en tempura i arròs de l’Empordà

A l’estand que la Cooperativa Agrícola té al Fòrum s’hi celebraran a partir d’avui demostracions gastronòmiques a càrrec de l’empresa Gastroshows. Cada dia s’hi cuinaran cors de carxofa en tempura amb diferents combinacions que lliguen bé amb el sabor de la carxofa: crema de mató amb mel i llima o maionesa de rave raifort amb certfull, a més d’un arròs de l’Empordà amb carxofes que podran tastar a diari els visitants de l’estand.

Des de la Cooperativa Agrícola es treballa per destacar la qualitat de la Carxofa Prat com a producte de referència a la restauració de Barcelona i per això es considera important la participació en el Gastronomic Forum Barcelona. Per a la Cooperativa Agrícola del Prat ser presents en un certamen com aquest significa fer un pas més pel reconeixement de la feina i del producte de les famílies pageses del Prat que nodreixen Barcelona i la seva àrea metropolitana amb productes de qualitat durant tot l’any. 

Crema de carbassó amb Espigoladors, i carxofa confitada

Enguany es presenta la crema de carbassó, que s’afegeix a les de carxofa i calçots que elabora l’entitat social Espigoladors a través de la seva marca Es-Imperfect, que lluita contra el malbaratament alimentari. En la mateixa línia s’envasa la carxofa confitada, que en aquesta edició presenta una nova recepta millorada. La Cooperativa comercialitza aquestes cremes, elaborats i també patés de carxofa totalment artesans. En aquesta edició estrena noves caixes de fusta per col·locar d’una forma atractiva les carxofes i que identifiqui sense cap mena de dubte la procedència del producte.

Font: Cooperativa Agrícola del Prat
Altres notícies
25.03.2025

Premi al Millor Oli d’Oliva Verge Extra d’Espanya per a 'Spelunca', de la Cooperativa de l'Espluga Calba

25/03/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) expressa la seva satisfacció perquè tres molins cooperatius catalans han obtingut els...

18.03.2025

125 anys de cooperativisme al Maresme i la Selva, i 25è aniversari de Conca de la Tordera

18/03/2025

La cooperativa Conca de la Tordera commemora, dijous 20 de març, els 125 anys de l’existència de cooperativisme a les comarques del Maresme i la...

14.03.2025

Mallart Artesans Xarcuters, la primera xarcuteria que fa la botifarra a l'exclusió

03/2025

Mallart Artesans Xarcuters és un projecte de transformació social impulsat per la Fundació Mas Albornà, dedicada a la inserció sociolaboral de...

14.03.2025

Esmorzar al Priorat entre oliveres

03/2025

A la part occidental del Priorat, s’alça Cabacés. És un poble ric en patrimoni, amb un nucli antic que conserva molts elements del seu passat...

14.03.2025

Cranc del Delta amb ajoblanco de calçots del Prat

03/2025

Sóc en Marc Grivé, xef i propietari de Gastroshows, un espai on podràs gaudir d’una experiència gastronòmica única en un sopar clandestí a...

14.03.2025

Montse Ciurana, ramadera de tercera generació

03/2025

“De petita, donava llet als vedells. Després, vaig anar aprenent a munyir i a preparar el menjar de les vaques... i ajudava a l’estiu”. Montse...

04.03.2025

La Cooperativa Agrícola de Cabacés inaugura noves oficines

04/03/2025

La Cooperativa Agrícola de Cabacés ha inaugurat les noves oficines, un projecte que representa un gran pas endavant per al sector i per al...

03.03.2025

Torna la Festa del Soci de Cellers Domenys amb centenars de participants

03/03/2025

Sant Jaume dels Domenys ha acollit la tradicional Festa del Soci de Cellers Domenys, una jornada que ha reunit centenars de socis i sòcies en un...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya