La Cooperativa Agrícola del Prat consolida la seva presència a les més importants cites gastronòmiques del circuit i torna, per tercer any consecutiu, al Gastronomic Forum Barcelona, al recinte Firal de Montjuïc, que se celebra del 4 al 6 de novembre.
La Cooperativa presenta al Gastronomic Forum Barcelona (estand 163) les primeres carxofes de la temporada, que ja es poden trobar a la parada que té a Mercabarna. La Carxofa Prat és un dels productes agrícoles emblemàtics i destaca per la seva qualitat, sabor i textura. Conreada als terrenys del Parc Agrari del Baix Llogregat, la carxofa del Prat -varietat blanca de Tudela- es beneficia d’un clima temperat i un sòl fèrtil, influenciat per la proximitat del riu Llobregat, que aporta unes qualitats organolèptiques que fan únic aquest producte. Això la fa especialment apreciada en la gastronomia catalana.
La Cooperativa es presenta de nou com expositora per defensar la feina de la pagesia pratenca i posar en valor els productes que conrea, amb un missatge carregat de sostenibilitat, defensa del territori i aposta per la qualitat. Com s’incideix sempre, cap producte es conrea i es cull més a prop del Gastronomic Forum Barcelona que la Carxofa Prat i les verdures del Parc Agrari del Baix Llobregat.
Cors de carxofa en tempura i arròs de l’Empordà
A l’estand que la Cooperativa Agrícola té al Fòrum s’hi celebraran a partir d’avui demostracions gastronòmiques a càrrec de l’empresa Gastroshows. Cada dia s’hi cuinaran cors de carxofa en tempura amb diferents combinacions que lliguen bé amb el sabor de la carxofa: crema de mató amb mel i llima o maionesa de rave raifort amb certfull, a més d’un arròs de l’Empordà amb carxofes que podran tastar a diari els visitants de l’estand.
Des de la Cooperativa Agrícola es treballa per destacar la qualitat de la Carxofa Prat com a producte de referència a la restauració de Barcelona i per això es considera important la participació en el Gastronomic Forum Barcelona. Per a la Cooperativa Agrícola del Prat ser presents en un certamen com aquest significa fer un pas més pel reconeixement de la feina i del producte de les famílies pageses del Prat que nodreixen Barcelona i la seva àrea metropolitana amb productes de qualitat durant tot l’any.
Crema de carbassó amb Espigoladors, i carxofa confitada
Enguany es presenta la crema de carbassó, que s’afegeix a les de carxofa i calçots que elabora l’entitat social Espigoladors a través de la seva marca Es-Imperfect, que lluita contra el malbaratament alimentari. En la mateixa línia s’envasa la carxofa confitada, que en aquesta edició presenta una nova recepta millorada. La Cooperativa comercialitza aquestes cremes, elaborats i també patés de carxofa totalment artesans. En aquesta edició estrena noves caixes de fusta per col·locar d’una forma atractiva les carxofes i que identifiqui sense cap mena de dubte la procedència del producte.
El celler Empordàlia amplia la seva oferta d’enoturisme amb tot tipus de propostes. El 10 de novembre arriba el moment de l’esport amb Fitness...
Els cellers cooperatius han obtingut un total de 32 medalles (2 Vinari Gran Or, 11 Vinari d'Or i 19 Vinari de Plata) i el Premi Vinari al Millor...
Nova recepta fàcil i senzilla. Conquista el teu paladar i els teus convidats amb aquesta mousse de paraguaià. Comencem? Ingredients per a 4...
Tens un dinar amb els amics o la família i no saps que portar? Et proposem aquest pastís de nectarina i segur que triomfaràs....
La 12a edició dels Premis Vinari dels vins catalans ja té medaller per als vins joves. Un any més, trobem vins de cellers cooperatius a la llista...
Moltes persones pensen que el color del vi depèn de la varietat de raïm amb què s’elabora, però no és així. Si agafem raïms de diferents...
Aquest estiu tornen els “Tastos Pirates” que, des de l’estiu passat, el celler cooperatiu Empordàlia ofereix a alta mar. De juny a setembre...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h