La cooperativa de Bellpuig inverteix 16 milions d’euros en una innovadora fàbrica de pinso, fruit del creixement de la seva marca Ownat en els segments prèmium i superpremium de l’alimentació animal. Es dedica especialment a l’alimentació per a gats i gossos, apostant per fabricar els seus propis productes i prioritzant la qualitat, la proximitat i la sostenibilitat.
La cooperativa agroalimentària Cotecnica s’ha consolidat en el sector de l’alimentació animal natural, saludable i de qualitat amb una facturació de 120 milions d’euros, que representen un creixement del 14% amb relació a 2022. Un 80% de la xifra de negoci prové de la divisió ‘petfood’ (alimentació per a gats i gossos), on Ownat s’ha posicionat en els segments prèmium i superpremium.
La marca Ownat ha estat pionera a prioritzar la carn fresca i que no ha estat sotmesa a cap procés industrial previ
La marca Ownat ha estat pionera a prioritzar la carn fresca i que no ha estat sotmesa a cap procés industrial previ per tal de maximitzar el valor nutricional. Els ingredients que utilitza són principalment naturals i a més incorpora superaliments.
El procés d’elaboració de les receptes amb carn fresca permet garantir un aliment més fàcil de digerir i amb una qualitat nutricional excepcional. Tot el procés productiu està sotmès a un exhaustiu control.
No en va, Cotecnica ha invertit 16 milions d’euros en la creació de la fàbrica d’extrusionats més moderna de l’Estat espanyol, una plataforma logística i la remodelació de les oficines.
La tecnologia per introduir la carn fresca també ha contribuït a l’elaboració de receptes naturals mitjançant el procés d’extrusió exclusiu basat en una suau cocció al vapor, l’slow cooking. Gràcies a això, la cooperativa ha tret al mercat la seva gamma ‘Ownat Author’, en la qual les farines càrnies són substituïdes completament per carns fresques.
Creada al 1982, Cotecnica compta actualment amb 377 referències de la divisió ‘petfood’ i 140 formulacions personalitzades, i continua apostant per l'economia col·laborativa amb proveïdors pròxims, aprofitant els recursos agraris i ramaders del territori.
No obstant aquest caràcter local, la cooperativa està oberta als mercats exteriors, que ja suposen el 70% de les seves vendes. En total, exporta a 48 països i França és el principal destí. Recentment ha iniciat operacions a la Xina i aviat preveu entrar a Mèxic.
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació han treballat coordinadament,...
Òscar Ordeig, conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, és reconegut en l’àmbit polític català...
La preocupació front la sequera i altres inclemències meteorològiques així com la transformació cap a una major competitivitat, són aspectes...
La situació de sequera que s’arrossega a Catalunya i els efectes del canvi climàtic estan tenint un impacte greu en el sector de la fruita seca...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya preveu que, aquesta campanya, es produiria una davallada del 50% respecte a la producció...
Un total de 133.080 tones d’arròs es collirien aquesta campanya, segons dades de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya. Aquestes...
La verema actual ha patit una tardor i hivern secs. Malgrat les pluges de la primavera i de l’estiu fins al mes d’agost, la verema continua...
La innovació ja forma part de l’estratègia empresarial a nombroses cooperatives. La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h