Sóc en Marc Grivé, xef i propietari de Gastroshows, un espai on podràs gaudir d’una experiència gastronòmica única en un sopar clandestí a Barcelona.
Ens agrada respectar la temporalitat i potenciar la qualitat de cada producte, oferint una combinació de sabor, creativitat i emoció. La nostra cuina fusiona tradició i innovació, arrelada a la gastronomia catalana i elaborada amb productes de proximitat.
Descobreix l’essència del Delta de l’Ebre en un mos que combina la profunditat marina del cranc blau amb la suavitat de l’ajoblanco de calçots de la Cooperativa Agrícola del Prat i la frescor de la menta. Pensat per degustar-se com un xarrup gastronòmic, aquest plat equilibra textures i sabors, evocant el paisatge i els aromes del Mediterrani.
RECEPTA
INGREDIENTS (per a 4 persones)
Per a la gelatina de cranc
8 unitats de cranc blau
2 l d’aigua
1 ceba
1 pastanaga
1 calçot
1 fulla de llorer
1 tira d’alga kombu
100 g de tomàquet triturat
12 g de fulles de gelatina (hidratades en aigua freda) o pectina (6 g per litre de fumet)
4 fulles de menta pebrera
Sal al gust
Per a l’ajoblanco de calçots
100 g d’ametlla fregida
2 calçots grans brasejats
400 ml d’aigua
100 ml d’oli d’oliva
20 ml de vinagre de Xerès
Sal i pebre blanc al gust
Per al muntatge
4 closques de cranc blau (netes i seques)
Brunoise de menta pebrera (molt fina)
Ametlla en granet per decorar
ELABORACIÓ
Gelatina de cranc
Ajoblanco de calçots de la Cooperativa Agrícola del Prat
Muntatge i presentació
Notes del xef
Per a un toc extra, es pot infusionar la gelatina amb un lleuger aroma cítric, afegint pell de llima al fumet en la reducció.
Es pot acompanyar amb un vi blanc fresc, com un xarel·lo del Penedès, que realçarà la frescor del plat. Un homenatge a la cuina mediterrània en el seu estat més pur. Bon profit!
L’assemblea general de Cellers Domenys ha aprovat per unanimitat un projecte estratègic que transformarà el futur de la cooperativa de primer...
El Celler de Capçanes amplia la seva gamma de vins, amb la nova línia de vins baixos en alcohol amb dues noves incorporacions ideals per a...
A la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ens sentim orgullosos de veure com a totes les convocatòries de reconeixements del món del...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) expressa la seva satisfacció perquè tres molins cooperatius catalans han obtingut els...
La cooperativa Conca de la Tordera commemora, dijous 20 de març, els 125 anys de l’existència de cooperativisme a les comarques del Maresme i la...
A Catalunya, hi ha 55 cooperatives agràries amb secció de crèdit que presten els seus serveis a 72 poblacions i tenen un paper clau per combatre...
Després de successives caigudes del preu en origen des del mes de novembre, en l’inici d’aquest 2025 hem observat un canvi de tendència en les...
El Reial decret de benestar animal aprovat al 2023 establia un període de dos anys per a l’adaptació de les granges de porcí i, per tant, hauria...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h