Les mels de millor qualitat produïdes a Catalunya han estat reconegudes avui, coincidint amb la celebració del Dia mundial de l’abella, amb els premis del IV Concurs ‘Les millors mels catalanes’, en un acte celebrat a la Casa de l’Agricultura a Barcelona. L’entrega dels guardons ha anat a càrrec del conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig.
Abans del lliurament dels premis ha tingut lloc una jornada amb el lema ‘Mel, del rusc al plat’ en la qual diferents experts han parlat sobre les propietats beneficioses de la mel, les característiques de les mels catalanes, així com la presentació i reglament de la marca de qualitat de les mels catalanes. La cuinera Gessamí Caramés s’ha encarregat de la presentació d’un plat amb mel que després han degustat els assistents.
El concurs ‘Les millors mels catalanes’ ha distingit per cinquè any consecutiu les millors mels de les modalitats de romaní, de flors, de muntanya i monofloral amb dos premis, a més de la mel més ben puntuada pels membres del jurat (Premi Reina de les mels). El jurat ha valorat, per puntuar les mostres, l’aspecte, el color, el flaire, el gust i el tacte de les mels.
TROFEUS
Premi Reina de les Mels: Mel de l’Avi Lluís
1r Premi de la Mel de romaní: La Mel (Annabel Muñoz)
2r Premi de la Mel de romaní: Joaquim Peyra
1r Premi de la Mel de flors: Eth Brinhon
2n Premi de la Mel de flors: Fundació Maresme
1r Premi de la Mel de muntanya: Eth Brinhon
2n Premi de la Mel de muntanya: Mel del paratge de la Serra del Boix
1r Premi de la Mel monofloral: Jordi Múria, amb mel de taronger
2n Premi de la Mel monofloral: Marc Pineda, amb mel de farigola
En el concurs han participar 74 mostres de les diferents mels. El jurat ha estat integrat pels experts en apicultura Anna Clemente García, Rafael Blanch, Carles López i M. Àngels Boixaderas.
Tant el concurs com la jornada han estat organitzats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Unió de Pagesos de Catalunya, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), l’Associació Catalana d’Apicultors, Apícola Tarragonina, Apicultors Lleidatans, Apicultors Gironins, l’Associació d’Apicultors de Barcelona, Apicultors Ecològics Associats i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC).
El nou president de la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) és Rafael Ramon Martorell, viticultor...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) espera una bona producció de cereal, al voltant d’1,99 milions de tones. Aquesta...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió, en el marc del Grup de Treball de Ramaderia, amb l'equip la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) manifesta l’oposició frontal a qualsevol proposta que impliqui la destrucció de sòl...
A la sala del centenari del Celler Cooperatiu de Vila-rodona, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha celebrat la jornada anual...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha celebrat avui la 42a Assemblea General a Arbeca (Lleida). El conseller...
La candidatura formada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), Unió de Pagesos, l'Associació Vinícola Catalana (AVC) i...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h