Carregant web FCAC

Cuina de proximitat amb... Nani Nolla

Amanida Mestral

www.naninolla.cat

25/03/2019
Amanida Mestral
Amanida Mestral © Nani Nolla
Nani Nolla
Nani Nolla
Oli d'oliva verge extra 'Mestral'
Oli d'oliva verge extra 'Mestral' © Nani Nolla
Agrobotiga Agrícola de Cambrils
Agrobotiga Agrícola de Cambrils © Nani Nolla
Olivada amb oli d'oliva i vinagre
Olivada amb oli d'oliva i vinagre © Nani Nolla
Olivada amb oli d'oliva i vinagre
Olivada amb oli d'oliva i vinagre © Nani Nolla
Fuet Mestral
Fuet Mestral © Nani Nolla
Oli d'oliva verge extra i vinagres 'Aragem'
Oli d'oliva verge extra i vinagres 'Aragem' © Nani Nolla
Vinagre 'Aragem'
Vinagre 'Aragem' © Nani Nolla
Agrobotiga Agrícola de Cambrils
Agrobotiga Agrícola de Cambrils © Nani Nolla
Agrobotiga Agrícola de Cambrils
Agrobotiga Agrícola de Cambrils © Nani Nolla
Agrobotiga Agrícola de Cambrils
Agrobotiga Agrícola de Cambrils © Nani Nolla
Agrobotiga Agrícola de Cambrils
Agrobotiga Agrícola de Cambrils © Nani Nolla
vi negre 'Mestral'
vi negre 'Mestral' © Nani Nolla
Vi rosat 'Mestral'
Vi rosat 'Mestral' © Nani Nolla
Cuina de proximitat amb... Nani Nolla
Cuina de proximitat amb... Nani Nolla
Amanida Mestral
Amanida Mestral © Nani Nolla

Que la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya em convidi a participar en la seva revista AGROactivitat em satisfà molt. Em resulta molt gratificant compartir, a través del meu blog, receptes cuinades amb ingredients de temporada i de proximitat, tal com tinc per norma fer, i encara més que aquesta vegada sigui amb productes Mestral de l’Agrobotiga de la Cooperativa de Cambrils.

La nova societat del benestar ha d’apostar per una millor qualitat de vida i en això intervé l’alimentació. Hem de procurar ser menys consumistes i fer que la compra del nostre cistell sigui sostenible, respectuosa amb el medi ambient i les persones. Això ho aconseguirem tenint en compte els productors del nostre entorn i aquí entra poder comprar a llocs que donin protagonisme als pagesos i a les empreses que s’esforcen a fer arribar al consumidor tot el millor del seu treball.

Passejar per l’AgroGourmet de Cambrils et fa adonar de com es preocupen de tenir un etiquetatge i embalatge posats al dia, que ofereixen una visió ben clara de la qualitat de les seves creacions. Els olis i vinagres de la línia "Aragem", que com diuen ells són un tribut als avantpassats que han creat de generació en generació la cultura de la Dieta Mediterrània, transmeten la imatge perfecta de disseny posat a taula.

No en va, l’etiqueta i l’ampolla d’aquest oli d’oliva van resultar guardonades l’any 2012 amb la medalla d’or en Disseny Contemporani a Los Angeles County Fair (California USA). Els vinagres de la mateixa línia ofereixen tot un festival de gustos: de Chardonnay, de Garnatxa, de Moscatell i el Solera 25. I aquí vull afegir una nota personal com a fotògrafa: les seves ampolles són de vidre mate opac la qual cosa fa que siguin molt fàcils de fotografiar, al temps que destaquen per la seva elegància i fotogènia.

Parlant de qualitat, també caldrà destacar l’estrella dels seus olis: l’oli d’oliva verge extra "Mestral", 100% arbequina. Un oli que prové de les oliveres de 300 productors de la principal varietat autòctona de Catalunya, cultivades a la vora del mar Mediterrani, a la costa Daurada. Un oli molt premiat en diversos països del món, entre ells Japó, Xina, USA i Israel.

Tampoc vull passar per alt els olis infusionats, dels quals he de destacar el que he utilitzat: el d’all negre. Encara tinc pendents d’obrir el de bolets i el de tòfona negra... i ja estic tardant!

En fi, que us podria enumerar tots els seus productes però deixaré que sigueu vosaltres els que els descobriu: fruits secs, embotits, vins, caves i més queviures. Perquè Cambrils val una visita, sempre practicant un turisme respectuós, on trobareu un entorn marítim ben especial i on podreu gaudir d’una bona oferta gastronòmica. Però no oblideu de passar per la Cooperativa de Cambrils per tenir el vostre rebost al dia amb productes de màxima qualitat.

He de dir que no m’ha costat gaire inspirar-me a l’hora de preparar el plat perquè principalment vaig trobar allò que necessitava per fer una amanida que vingués de gust només veient-la. En homenatge a la Cooperativa de Cambrils l’anomeno “Amanida Mestral”.

Amanida Mestral

Ingredients

  • escarola
  • carxofes
  • albergínies
  • magrana desgranada
  • tomàquets Raf
  • sal
  • farina
  • olives trencades Mestral
  • olivada d’arbequina Mestral
  • oli d’oliva verge extra Mestral
  • vinagre de poma Mestral

Manera de fer

Tallem l’albergínia a rodanxes o a tires i ho posem en un colador. Salem i deixem que suï durant una hora. Passat el temps, amb paper de cuina, eixuguem les tires, les enfarinem i fregim amb l’oli d’oliva. Deixem en un plat amb paper de cuina i reservem.

Netegem les carxofes traient les fulles externes més dures i també els pèls que puguin tenir a l’interior. Les posem a coure al vapor entre 15 o 18 minuts. Podrem comprovar si estan cuites clavant un ganivet i que no ofereixi resistència. Reservem.

Rentem l’escarola deixant-la en remull una estona. Escorrem i la disposem en una safata de servir.

La guarnirem amb el tomàquet tallat, l’albergínia, la carxofa, les olives, els grans de magrana i amanirem amb la vinagreta que haurem preparat barrejant oli d’oliva, vinagre i l’olivada, en les proporcions que més us agradin. Salem, si cal.

Mentre cuinava, els de casa fèiem un aperitiu amb fuet Mestral molt i molt bo.

Ho vaig maridar amb el Vi Mestral de Chardonnay, blanc de Muscat de gra petit.

M’anava bé perquè havia passat a comprar peix a Cambrils per a preparar un suquet d’allò més.

Tota una conjunció de sabors i territori portats a taula.

LA CUINA VIOLETA (NANI NOLLA)

Instagram: @nani_nolla
Facebook / Twitter: @lacuinavioleta

AGROBOTIGA CAMBRILS
Ctra. Montbrió, km 2 - Cambrils
Coordenades: 41°5'4"N 1°2'6"E
Tel. 977 369 511 | Correu electrònic

Altres notícies
10.08.2022

Empordàlia organitza "Fes-te el Most"

10/08/2022

Els dissabtes de setembre, el celler Empordàlia organitza “Fes-te el Most”, l’activitat enoturística per a tota la família més important...

14.07.2022

Gaudeix de l'estiu amb un deliciós gelat casolà d'oli d'oliva

14/07/2022

L’oli d’oliva verge extra té infinitat d’usos, tant dins com fora de la cuina. Entre ells l’elaboració de postres i gelats amb aquest...

13.07.2022

Ramon Sarroca reelegit president

07/2022

Les cooperatives agràries es retroben per primera vegada després de dos anys de pandèmia i el Celler Cooperatiu La Granada, que enguany celebra el...

13.07.2022

Màxim històric de facturació a les cooperatives agràries

07/2022

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha presentat l’Anuari Socioeconòmic 2022, que conté les principals magnituds de 193 empreses...

13.07.2022

El Govern anuncia 8 M€ per a cooperatives i altres empreses afectades per les gelades

07/2022

L’ajut també contempla 32 M€ per als productors i donaria resposta a la reivindicació de la FCAC per fer front les pèrdues, però cal una...

13.07.2022

Últims retocs a la PAC 2023-2027

07/2022

El Ministeri d’Agricultura aprovarà el Pla Estratègic de la nova Política Agrària Comuna (PAC) abans de final d’any. Per aquest motiu,...

13.07.2022

Pla estratègic de les cooperatives del Cava

07/2022

Després d’una campanya difícil per al sector del vi base Cava com la de 2020/21, amb una producció molt baixa i preus que no van acompanyar,...

13.07.2022

Edificis sostenibles amb tiges de blat de moro i gira-sol

07/2022

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha participat en la construcció d’un prototip d’edificació sostenible que la investigadora...

Som socis de
Amb el suport de