Les orelletes són un dolç molt típic de Les Garrigues i d’altres zones de Catalunya. La seva elaboració és un acte més de la Festa Major en el qual les famílies s’apleguen per a cuinar-les.
Ingredients (60 unitats)
Preparació
Per a la massa
El dia abans de fer les orelletes, posem en un cassó 1,5 litres d’aigua, el celiandre i la matafaluga i ho fem bullir fins que ens quedi aproximadament 500 ml. Reservem dins l’aigua totes les herbes fins a l’hora de fer la massa. Així agafa més sabor la infusió.
Per fer la massa, posem en un recipient gran, els 12 ous, un gotet d’oli d’oliva verge extra 'Arbequina', un polsim de sucre i un altre polsim de sal. Batem els ous amb l’ajuda d’una batedora de mà.
Colem l’aigua de la infusió de matafaluga i celiandre i l’afegim a poc a poc mentre batem els ous.
Anem incorporant la resta d’ingredients, la barreja de licors, l’essència de vainilla i llimona, el llevat i la llet condensada batent els ingredients sense parar i seguidament, hi afegim la farina a poc a poc i ho anem remenant amb les mans fins que quedi una pasta fina i no massa dura.
Dividim la massa en porcions de 40 g - 50 g i les deixem fermentar durant 10 minuts.
Omplirem un bol petit amb Oli d’oliva verge extra 'Arbequina' i incorporem les porcions que us hi càpiguin dins l’oli.
Per a fregir
Posem 3 litres d’oli d’oliva verge extra 'Arbequina' en una paella, de la mida de l’orelleta. La mida tradicional de Les Garrigues és d’entre uns 26-30 cm de diàmetre, encara que n’hi ha de més grans, i l’escalfem fins als 150 graus.
Tot seguit, agafeu una porció de massa de dins el bol d’oli, l’aplanem amb un rodet o amb les mans, fins que quedi ben fina i la fregim a la paella amb l’oli ja calent.
Quan estiguin ben rosses, les posem damunt de paper absorbent i hi afegim sucre abundant per damunt.
L’Agrícola de Llorenç del Penedès celebrarà la Festa de la Verema 2023 el proper dissabte 30 de setembre a partir de les 18h, i s’allargarà...
Els vins i caves de l’Agrícola de Llorenç del Penedés han obtingut nous reconeixements a nivell internacional, afiançant els èxits obtinguts...
Cellers Domenys ha presentat avui al seu celler modernista de Rocafort de Queralt la nova Fundació Domenys. La Fundació iniciarà els propers mesos...
Santa Coloma de Queralt ha celebrat la Sega del Blat de Mestral 2023, una jornada que organitza la cooperativa Coperal i que ha servit per fer palesa...
Les cooperatives Falset Marçà, Agrícola de Cabacés i Vinícola del Priorat presenten, avui, un ambiciós projecte de cooperació comarcal....
El soci i president de la Cooperativa de Gandesa, Pere Bové, ha estat elegit com a president de la Denominació d'Origen Terra Alta per als propers...
El grup Castell d’Or, una referència destacada en l’elaboració de caves d’alta qualitat, ha obtingut un reconeixement significatiu...
Des de l’Alt Camp es proposen visites i experiències turístiques amb productes de proximitat i en un entorn de paisatge mediterrani, agrícola i...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h