Les assemblees de socis del Grup Fruiter Benissanet i la Cooperativa Agrícola Sant Jaume de Benissanet van aprovar, ahir al vespre, la fusió entre les dues entitats. La cooperativa més gran quant a producció de fruita dolça de les comarques de Tarragona -Grup Fruiter Benissanet- podrà donar un servei integral als socis que diversifiquen la producció amb fruita seca, olivera i vinya gràcies a l’acord amb la Cooperativa Agrícola Sant Jaume, tradicionalment dedicada a aquests conreus.
"Hi ha una tendència dels productors de fruita dolça de la Ribera d’Ebre cap a un canvi de cultiu, reconvertint part de les plantacions de fruiters en fruita seca, olivera i vinya".
Marc Piñol, gerent del Grup Fruiter Benissanet, explica que “hi ha una tendència dels productors de fruita dolça de la Ribera d’Ebre cap a un canvi de cultiu, reconvertint part de les plantacions de fruiters en fruita seca, olivera i vinya. El nostre objectiu amb la fusió és unir esforços davant la nova situació, evitar duplicitat d’estructures dins del mateix municipi, potenciar la competitivitat del conjunt i, en definitiva, millorar el servei al soci”.
Grup Fruiter Benissanet sumarà uns 5,5 milions de quilos anuals de fruita de pinyol d’estiu –cirera, préssec, nectarina i prunes-, a més de 700.000 quilos de raïm, 400.000 quilos d’olives i la producció que resultarà de les noves plantacions d’ametllers en regadiu. Es preveu arribar a una facturació superior als 6,5 milions d’euros anuals.
Les instal·lacions del Grup Fruiter continuaran gestionant la classificació i emmagatzematge de la fruita, mentre a l’antiga Cooperativa Agrícola Sant Jaume s’hi portaran la fruita seca, les olives i el raïm. A més, es mantindrà oberta la botiga a la pròpia cooperativa.
La fusió de les cooperatives de la Ribera d’Ebre ha estat assessorada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i ha comptat amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural mitjançant el Programa de Millora de la Competitivitat de les Cooperatives Agràries.
Les mels de millor qualitat produïdes a Catalunya han estat reconegudes avui, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de les Abelles, amb...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) xifra en 2.805 tones d’ametlla en gra les expectatives de producció de la campanya...
L’acord es va assolir ahir en el decurs de la primera reunió del grup de treball específic per abordar les conseqüències de l’episodi de...
DIA / HORA: Divendres 20 de maig, (jornada a les 11h i entrega de premis a les 13h) LLOC: Sala d’actes de la Casa de l’Agricultura (C....
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) participa, avui a la tarda, en la primera reunió de la taula d’estudi de mesures per...
Nespresso ha donat a la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL) i els seus 54 Bancs d'Aliments associats, 167 tones d'arròs (un 10% més...
El nou celler dels Guiamets ja és una realitat. Aquest celler, que pertany al grup cooperatiu Unió, ha estat inaugurat oficialment després d’una...
Un total de 442 vins, procedents de cellers cooperatius de tot l’Estat i que pertanyen a vuit categories, s'han presentat al XVIII Concurs...
Cooperatives: terra, mans, ànima i tradició
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8 a 15 h
Estiu: dilluns a divendres de 8.30 a 14 h