Carregant web FCAC

Castell d’Or i CEOLPE signen un conveni de col·laboració per reforçar la seva posició en el mercat

Un dels aspectes claus serà implantar de manera conjunta més accions orientades a la sostenibilitat i el medi ambient

26/04/2022

El grup Castell d’Or acaba de signar un acord de col·laboració amb la cooperativa agrària CEOLPE amb l’objectiu de complementar-se i reforçar la posició estratègica d’ambdues entitats en el mercat. El president de Castell d’Or, Adrià Rabadà i el president de CEOLPE, Pere Albà, han signat recentment l’acord a les instal·lacions del grup vitivinícola. Aquesta col·laboració, que busca instaurar estratègies comunes, esdevé de gran transcendència pel territori donat que l’objectiu final és beneficiar directament als socis productors que formen part de les cooperatives que configuren Castell d’Or i CEOLPE. 

Les dues firmes establiran estratègies conjuntes per tal de promoure una valoració econòmica més justa de la producció de l’oli d’oliva assegurant que repercuteixi de manera directa als agricultors socis. Castell d’Or i CEOLPE buscaran racionalitzar els costos i optimitzar els recursos així com augmentar la productivitat i la innovació.

El president de Castell d’Or ha explicat que “estem molt satisfets d’aquest acord perquè neix de la voluntat comú de col·laborar i fer-ho en benefici dels nostres socis”, i ha destacat que “CEOLPE és una entitat de referència amb molts punts en comú amb Castell d’Or com és la seva visió cooperativista i el prestigi de la qualitat del seu producte”. En aquest sentit, ha remarcat que “buscarem que aquesta cooperació es tradueixi en una millor posició competitiva i un increment de la sostenibilitat en tot el procés productiu”.

Per la seva part, el president de CEOLPE ha destacat que “Castell d’Or té una gran xarxa de distribució de productes vitivinícoles de màxima qualitat en la que pot encaixar perfectament l’oli d’oliva verge extra produït a CEOLPE, l’oli i el cava són dos productes de la terra, amb una forta tradició al nostre territori en la que han treballat tots els nostres avantpassats i nosaltres hi hem de seguir treballant per aconseguir la màxima qualitat”.

Aquest conveni respon també a la cooperació entre les dues entitats per a poder evolucionar i adaptar-se a les necessitats dels consumidors, que cada dia són més exigents en quant a qualitat, responsabilitat social, empresarial i mediambiental.

Polítiques de sostenibilitat

Un dels aspectes més destacats d’aquest acord és implantar de manera conjunta més accions encaminades a promoure una economia sostenible amb la finalitat de fer possible una major eficiència energètica. Les entitats aposten per fer un ús més eficient i racional dels recursos, implantant en les seves polítiques empresarials els principis de la economia circular i biosostenible, com ara, reduir el malbaratament de recursos, identificant i creant noves oportunitats de creixement econòmic, impulsant la innovació i la competitivitat, i implantant mesures que contribueixen a la lluita contra al canvi climàtic i la limitació dels impactes mediambientals derivats de la producció. Aquest acord tindrà una durada de cinc anys amb la possibilitat de pròrroga posteriorment.

Font: Castell d'Or
Altres notícies
14.07.2025

La FCAC alerta que es multiplicaria per 6 la importació de mel d'Ucraïna sense aranzels

14/07/2025

El sector apícola de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), junt amb Cooperatives Agroalimentàries d’Espanya, mostren el...

10.07.2025

La FCAC reclama mesures de prevenció per protegir el mosaic agroforestal al territori

10/07/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) lamenta profundament les víctimes mortals i els ferits en les tasques d’extinció dels...

09.07.2025

La FCAC es reuneix amb el conseller d’Empresa i Treball, Miquel Sàmper

09/07/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió amb el conseller d'Empresa i Treball, Miquel Sàmper, el...

01.07.2025

Caprabo i la FCAC refermen el seu compromís amb la proximitat amb la celebració de la Jornada Gastronòmica de productes de cooperatives agràries de Catalunya

01/07/2025

Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) han dut a terme, avui, la Jornada Gastronòmica Caprabo de Productes de...

25.06.2025

El sector vitivinícola català analitza els nous reptes dels vins desalcoholitzats

25/06/2025

El Museu Vinseum ha estat l’escenari d’una jornada tècnica del sector vitivinícola. Organitzada per l’INCAVI, la trobada s’ha centrat en la...

17.06.2025

Rafael Ramon, nou president de la Junta Rectora del CCPAE

17/06/2025

El nou president de la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) és Rafael Ramon Martorell, viticultor...

17.06.2025

La collita de cereal es recupera després de tres anys de sequera

17/06/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) espera una bona producció de cereal, al voltant d’1,99 milions de tones. Aquesta...

17.06.2025

La VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona amb gust cooperatiu

17/06/2025

Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya