Carregant web FCAC

Castell d’Or i CEOLPE signen un conveni de col·laboració per reforçar la seva posició en el mercat

Un dels aspectes claus serà implantar de manera conjunta més accions orientades a la sostenibilitat i el medi ambient

26/04/2022

El grup Castell d’Or acaba de signar un acord de col·laboració amb la cooperativa agrària CEOLPE amb l’objectiu de complementar-se i reforçar la posició estratègica d’ambdues entitats en el mercat. El president de Castell d’Or, Adrià Rabadà i el president de CEOLPE, Pere Albà, han signat recentment l’acord a les instal·lacions del grup vitivinícola. Aquesta col·laboració, que busca instaurar estratègies comunes, esdevé de gran transcendència pel territori donat que l’objectiu final és beneficiar directament als socis productors que formen part de les cooperatives que configuren Castell d’Or i CEOLPE. 

Les dues firmes establiran estratègies conjuntes per tal de promoure una valoració econòmica més justa de la producció de l’oli d’oliva assegurant que repercuteixi de manera directa als agricultors socis. Castell d’Or i CEOLPE buscaran racionalitzar els costos i optimitzar els recursos així com augmentar la productivitat i la innovació.

El president de Castell d’Or ha explicat que “estem molt satisfets d’aquest acord perquè neix de la voluntat comú de col·laborar i fer-ho en benefici dels nostres socis”, i ha destacat que “CEOLPE és una entitat de referència amb molts punts en comú amb Castell d’Or com és la seva visió cooperativista i el prestigi de la qualitat del seu producte”. En aquest sentit, ha remarcat que “buscarem que aquesta cooperació es tradueixi en una millor posició competitiva i un increment de la sostenibilitat en tot el procés productiu”.

Per la seva part, el president de CEOLPE ha destacat que “Castell d’Or té una gran xarxa de distribució de productes vitivinícoles de màxima qualitat en la que pot encaixar perfectament l’oli d’oliva verge extra produït a CEOLPE, l’oli i el cava són dos productes de la terra, amb una forta tradició al nostre territori en la que han treballat tots els nostres avantpassats i nosaltres hi hem de seguir treballant per aconseguir la màxima qualitat”.

Aquest conveni respon també a la cooperació entre les dues entitats per a poder evolucionar i adaptar-se a les necessitats dels consumidors, que cada dia són més exigents en quant a qualitat, responsabilitat social, empresarial i mediambiental.

Polítiques de sostenibilitat

Un dels aspectes més destacats d’aquest acord és implantar de manera conjunta més accions encaminades a promoure una economia sostenible amb la finalitat de fer possible una major eficiència energètica. Les entitats aposten per fer un ús més eficient i racional dels recursos, implantant en les seves polítiques empresarials els principis de la economia circular i biosostenible, com ara, reduir el malbaratament de recursos, identificant i creant noves oportunitats de creixement econòmic, impulsant la innovació i la competitivitat, i implantant mesures que contribueixen a la lluita contra al canvi climàtic i la limitació dels impactes mediambientals derivats de la producció. Aquest acord tindrà una durada de cinc anys amb la possibilitat de pròrroga posteriorment.

Font: Castell d'Or
Altres notícies
20.05.2022

Entrega de premis del II Concurs ‘Les millors mels catalanes’

20/05/2022

Les mels de millor qualitat produïdes a Catalunya han estat reconegudes avui, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de les Abelles, amb...

19.05.2022

La collita d’ametlla cau un 41,6% per les gelades del mes d’abril a Catalunya i no arribaria a les 3.000 tones gra

19/05/2022

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) xifra en 2.805 tones d’ametlla en gra les expectatives de producció de la campanya...

19.05.2022

Acció Climàtica i els integrants de la Taula Agrària tanquen un acord per ajudar els afectats per les gelades segons els màxims permesos per la Comissió Europea

19/05/2022

L’acord es va assolir ahir en el decurs de la primera reunió del grup de treball específic per abordar les conseqüències de l’episodi de...

18.05.2022

Jornada sobre la comercialització de la mel i entrega dels premis del II Concurs ‘Les millors mels catalanes’

18/05/2022

DIA / HORA: Divendres 20 de maig, (jornada a les 11h i entrega de premis a les 13h) LLOC: Sala d’actes de la Casa de l’Agricultura (C....

18.05.2022

La FCAC espera concreció, avui, dels ajuts directes a les cooperatives de fruita i ametlla per minimitzar la pèrdua de llocs de treball

18/05/2022

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) participa, avui a la tarda, en la primera reunió de la taula d’estudi de mesures per...

17.05.2022

Nespresso ha fet una donació de més de 1.100 tones d'arròs als Bancs d'Aliments gràcies al reciclatge de les seves càpsules

17/05/2022

Nespresso ha donat a la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL) i els seus 54 Bancs d'Aliments associats, 167 tones d'arròs (un 10% més...

16.05.2022

Cellers Unió inaugura el nou Celler als Guiamets

16/05/2022

El nou celler dels Guiamets ja és una realitat. Aquest celler, que pertany al grup cooperatiu Unió, ha estat inaugurat oficialment després d’una...

13.05.2022

Les cooperatives agràries al tast dels vins dels Premis Manojo

13/05/2022

Un total de 442 vins, procedents de cellers cooperatius de tot l’Estat i que pertanyen a vuit categories, s'han presentat al XVIII Concurs...

Som socis de:
Amb el suport de