El Priorat és una terra meravellosa i plena de cultura, vi, gastronomia. Ideal per descobrir nous racons i, per descomptat, per fer-hi enoturisme a la tardor, quan la verema ja s’acaba i la vinya es transforma tenyint de colors les fulles dels ceps.
Passejar pel Parc Natural de la Serra de Montsant, el Toll de l’Ou, el Congost de Fraguerau o el Pont Medieval de Cavaloca són algunes de les propostes per aquesta època de l’any. Més enllà, la ruta “Les vinyes de la Mare de Déu” és una còmoda passejada de 7 km entre la Vilella Alta i Gratallops que resulta ideal per fer amb mainada i regala horitzons generosos i una intensa sensació de pau.
Després d’un bona caminada, les propostes de dinar inclouen el Restaurant de la Morera que ofereix cuina tradicional als peus del Montsant, el Celler de Gratallops ubicat a una casa del segle XVIII i Mas Trucafort que, envoltat d’oliveres i nogueres, està especialitzat en menjar a la brasa.
A qualsevol d’aquests restaurants hi podreu trobar una carta de vins amb interessants referències a vins dels cellers cooperatius de la zona, com la Vinícola del Priorat.
Els vins embotellats de la cooperativa Vinícola del Priorat va ser pioners a aquesta comarca. A dia d’avui, a l’agrobotiga de Gratallops s’hi poden tastar els seus vins de la DOQ Priorat i olis verge extra de qualitat.
Situada al cor de la comarca, la Vinícola del Priorat és l’hereva de les cooperatives dels pobles de Gratallops, el Lloar, la Vilella Alta i la Vilella Baixa. Actualment, el projecte suma 140 famílies que treballen amb professionalitat per elaborar vins de qualitat amb raïm de vinyes velles conreades a sòls de pissarra amb desnivells del 30%.
Des d’enoturisme de la cooperativa et proposen 3 activitats:
MÉS INFORMACIÓ
CONTACTE 678 987 796 | enoturisme@vinicoladelpriorat.com
En cas de voler fer nit a la zona, hi ha opcions interessants com la Casa Rural l’Abadia de la Vilella Alta -antiga abadia reformada-, l’Hostal Sport de Falset -hotel amb encant i molta història- o l’Hotel Balcó del Priorat de la Morera de Montsant -caliu i tranquil·litat tot gaudint de la natura.
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació han treballat coordinadament,...
Òscar Ordeig, conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, és reconegut en l’àmbit polític català...
La preocupació front la sequera i altres inclemències meteorològiques així com la transformació cap a una major competitivitat, són aspectes...
La situació de sequera que s’arrossega a Catalunya i els efectes del canvi climàtic estan tenint un impacte greu en el sector de la fruita seca...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya preveu que, aquesta campanya, es produiria una davallada del 50% respecte a la producció...
Un total de 133.080 tones d’arròs es collirien aquesta campanya, segons dades de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya. Aquestes...
La verema actual ha patit una tardor i hivern secs. Malgrat les pluges de la primavera i de l’estiu fins al mes d’agost, la verema continua...
La innovació ja forma part de l’estratègia empresarial a nombroses cooperatives. La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h