La Cooperativa Agrícola i Secció de Crèdit de la Selva del Camp - COSELVA ha estat l’empresa guanyadora en la modalitat Agroindústria dels PITA arran de la construcció d’un nou molí que integra un sistema pioner d’extracció d’oli al buit, en lloc del premsat tradicional. Aquest factor permet obtenir una millor conservació dels polifenols i altres compostos aromàtics del seu oli d’oliva verge extra “Antara”.
El molí facilita un millor rendiment de les olives i com millores ambientals, com la coberta vegetal amb plaques solars que proporcionen gran part de l’energia emprada, una caldera calefactant alimentada amb el pinyol sobrant de la moltura de l’oli i el reciclatge de les aigües utilitzades durant el procés d’elaboració de l’oli.
Per a la construcció del molí, s’ha fet una inversió de 5 milions d’euros. Les instal·lacions de 4.000 metres quadrats i llum natural, han estat dissenyades per l’arquitecta Núria Salvador i tenen un format de “green village”.
Pere Ferré, director general de Coselva, explica que “és un orgull que una cooperativa sigui reconeguda com la millor empresa en innovació i tecnologia de Catalunya. A més del nostre compromís amb la sostenibilitat, ens mantenim també fidels a la responsabilitat social amb l’entorn, garantint la continuïtat de l’activitat agrària cooperativitzada i la prestació de serveis a petits municipis de la comarca del Baix Camp per tal d’evitar l’abandonament del territori rural”.
Els últims anys, Coselva ha sumat les cooperatives de l’Aleixar, Vilaplana i Castellvell del Camp, a més de la SAT Fruitscamp.
Coselva agrupa uns 2.300 socis que sumen una producció anual de 2 milions de quilos d’olives, 3 milions de quilos d’avellana i 500 tones d’ametlla.
A Catalunya, hi ha 55 cooperatives agràries amb secció de crèdit que presten els seus serveis a 72 poblacions i tenen un paper clau per combatre...
Després de successives caigudes del preu en origen des del mes de novembre, en l’inici d’aquest 2025 hem observat un canvi de tendència en les...
El Reial decret de benestar animal aprovat al 2023 establia un període de dos anys per a l’adaptació de les granges de porcí i, per tant, hauria...
La campanya de cítrics a les Terres de l'Ebre ha estat marcada per una suma d’adversitats climàtiques que han afectat significativament la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha participat a la Taula Agrària en què s’ha concretat un nou paquet de mesures per fer...
Llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), va començar la trajectòria laboral al Bages i, de 2004 i a 2007, quan va tenir...
Les cooperatives agràries són entitats estratègiques per al desenvolupament econòmic i social del sector primari. La seva competitivitat i...
Mallart Artesans Xarcuters és un projecte de transformació social impulsat per la Fundació Mas Albornà, dedicada a la inserció sociolaboral de...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h