CEOLPE ha rebut la bona notícia que el seu oli verge extra arbequí de la campanya 2023-2024 ha estat premiat, recentment, a tres certàmens de prestigi. El més rellevant és el primer premi en la categoria afruitat madur als Premis Aliments d’Espanya Millors Olis d’Oliva Verge Extra que atorga el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació.
La finalitat d’aquest premi es promocionar i donar suport al sector agroalimentari i reconèixer el treball de les entitats, empresaris i professionals que elaboren i comercialitzen aliments de gran qualitat amb mètodes i tecnologies avançades i respectuoses amb el medi ambient. Aquest guardó s’atorga després d’una acurada selecció que duu a terme el laboratori agroalimentari del Ministeri seguint un estricte anàlisi sensorial i fisicoquímic.
La cooperativa també ha rebut accèssit al millor oli d’oliva verge extra afruitat madur als Premis del Centre de Desenvolupament de l’Oli (CDO) –organitzats per l’Ajuntament de Reus i la Diputació de Tarragona- i ha estat guardonada amb una menció a la qualitat en la categoria afruitats verds lleugers a la XXII edició dels Premis Internacionals a la Qualitat de l’Oli d’Oliva Verge Extra Expoliva de Jaén.
Pere Albà, president de CEOLPE, explica que “estem molts contents dels reconeixements rebuts perquè són fruit del sacrifici, de la feina ben feta per part dels productors al camp malgrat les dificultats i també del treball al molí, que demostra un bon coneixement en l’elaboració de l’oli”.
CEOLPE, cooperativa de segon grau fundada al 1988, actualment engloba 13 cooperatives. Les famílies de més de 70 pobles de les comarques de l’Alt i Baix Penedès, Alt i Baix Camp, Tarragonès, Garraf i Conca de Barberà confien les seves olives arbequines a CEOLPE. Aquesta diversitat de zones fa que l’oli sigui d’excel·lent qualitat i molt equilibrat, i gràcies a la recol·lecció d’olives de les zones més primerenques i de les més tardanes s’aconsegueix un oli amb gran diversitat de matisos.
“Tots junts fem el nostre oli CEOLPE, un producte de proximitat i d’alta qualitat, una joia per acompanyar a la nostra gastronomia”.
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació han treballat coordinadament,...
Òscar Ordeig, conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, és reconegut en l’àmbit polític català...
La preocupació front la sequera i altres inclemències meteorològiques així com la transformació cap a una major competitivitat, són aspectes...
La situació de sequera que s’arrossega a Catalunya i els efectes del canvi climàtic estan tenint un impacte greu en el sector de la fruita seca...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya preveu que, aquesta campanya, es produiria una davallada del 50% respecte a la producció...
Un total de 133.080 tones d’arròs es collirien aquesta campanya, segons dades de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya. Aquestes...
La verema actual ha patit una tardor i hivern secs. Malgrat les pluges de la primavera i de l’estiu fins al mes d’agost, la verema continua...
La innovació ja forma part de l’estratègia empresarial a nombroses cooperatives. La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h