CEOLPE ha rebut la bona notícia que el seu oli verge extra arbequí de la campanya 2023-2024 ha estat premiat, recentment, a tres certàmens de prestigi. El més rellevant és el primer premi en la categoria afruitat madur als Premis Aliments d’Espanya Millors Olis d’Oliva Verge Extra que atorga el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació.
La finalitat d’aquest premi es promocionar i donar suport al sector agroalimentari i reconèixer el treball de les entitats, empresaris i professionals que elaboren i comercialitzen aliments de gran qualitat amb mètodes i tecnologies avançades i respectuoses amb el medi ambient. Aquest guardó s’atorga després d’una acurada selecció que duu a terme el laboratori agroalimentari del Ministeri seguint un estricte anàlisi sensorial i fisicoquímic.
La cooperativa també ha rebut accèssit al millor oli d’oliva verge extra afruitat madur als Premis del Centre de Desenvolupament de l’Oli (CDO) –organitzats per l’Ajuntament de Reus i la Diputació de Tarragona- i ha estat guardonada amb una menció a la qualitat en la categoria afruitats verds lleugers a la XXII edició dels Premis Internacionals a la Qualitat de l’Oli d’Oliva Verge Extra Expoliva de Jaén.
Pere Albà, president de CEOLPE, explica que “estem molts contents dels reconeixements rebuts perquè són fruit del sacrifici, de la feina ben feta per part dels productors al camp malgrat les dificultats i també del treball al molí, que demostra un bon coneixement en l’elaboració de l’oli”.
CEOLPE, cooperativa de segon grau fundada al 1988, actualment engloba 13 cooperatives. Les famílies de més de 70 pobles de les comarques de l’Alt i Baix Penedès, Alt i Baix Camp, Tarragonès, Garraf i Conca de Barberà confien les seves olives arbequines a CEOLPE. Aquesta diversitat de zones fa que l’oli sigui d’excel·lent qualitat i molt equilibrat, i gràcies a la recol·lecció d’olives de les zones més primerenques i de les més tardanes s’aconsegueix un oli amb gran diversitat de matisos.
“Tots junts fem el nostre oli CEOLPE, un producte de proximitat i d’alta qualitat, una joia per acompanyar a la nostra gastronomia”.
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya va comparèixer, el 18 de març, al Parlament de Catalunya i per reclamar urgència en la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya reafirma el compromís amb el present i el futur del cooperativisme agrari català apostant per...
Una producció eficient, segura i sostenible necessita productes fitosanitaris contra plagues i malalties, fertilitzants, carburants i assegurances...
La nova normativa de Responsabilitat Ampliada del Productor (RAP) per a envasos industrials i comercials té l’objectiu que els productors...
A final de març, la Comissió Europea va presentar l’esborrany de modificació de tres reglaments del sector vitivinícola per reforçar la...
Nascut a Sant Sebastià al 1972, és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat del País Basc i té un Postgrau en...
Un miler de cooperativistes de tot l’Estat han participat al IX Congrés de Cooperatives Agroalimentàries. El lema ‘Sostenibilitat amb...
L'oli d'oliva és un fil de connexió sobre el qual s'ha teixit un món agrícola, gastronòmic, turístic, comercial i social. Per això, ja fa...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h