CEOLPE ha rebut la bona notícia que el seu oli verge extra arbequí de la campanya 2023-2024 ha estat premiat, recentment, a tres certàmens de prestigi. El més rellevant és el primer premi en la categoria afruitat madur als Premis Aliments d’Espanya Millors Olis d’Oliva Verge Extra que atorga el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació.
La finalitat d’aquest premi es promocionar i donar suport al sector agroalimentari i reconèixer el treball de les entitats, empresaris i professionals que elaboren i comercialitzen aliments de gran qualitat amb mètodes i tecnologies avançades i respectuoses amb el medi ambient. Aquest guardó s’atorga després d’una acurada selecció que duu a terme el laboratori agroalimentari del Ministeri seguint un estricte anàlisi sensorial i fisicoquímic.
La cooperativa també ha rebut accèssit al millor oli d’oliva verge extra afruitat madur als Premis del Centre de Desenvolupament de l’Oli (CDO) –organitzats per l’Ajuntament de Reus i la Diputació de Tarragona- i ha estat guardonada amb una menció a la qualitat en la categoria afruitats verds lleugers a la XXII edició dels Premis Internacionals a la Qualitat de l’Oli d’Oliva Verge Extra Expoliva de Jaén.
Pere Albà, president de CEOLPE, explica que “estem molts contents dels reconeixements rebuts perquè són fruit del sacrifici, de la feina ben feta per part dels productors al camp malgrat les dificultats i també del treball al molí, que demostra un bon coneixement en l’elaboració de l’oli”.
CEOLPE, cooperativa de segon grau fundada al 1988, actualment engloba 13 cooperatives. Les famílies de més de 70 pobles de les comarques de l’Alt i Baix Penedès, Alt i Baix Camp, Tarragonès, Garraf i Conca de Barberà confien les seves olives arbequines a CEOLPE. Aquesta diversitat de zones fa que l’oli sigui d’excel·lent qualitat i molt equilibrat, i gràcies a la recol·lecció d’olives de les zones més primerenques i de les més tardanes s’aconsegueix un oli amb gran diversitat de matisos.
“Tots junts fem el nostre oli CEOLPE, un producte de proximitat i d’alta qualitat, una joia per acompanyar a la nostra gastronomia”.
Les setmanes prèvies a les Eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) va...
Des de fa més de 20 anys, la intercooperació és un dels principals eixos de treball de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya. Una...
La sequera persistent que patim a Catalunya, i en particular a la regió del Cava, ha plantejat desafiaments significatius per al sector...
La Comissió Europea ha publicat recentment una revisió de la normativa sobre el benestar dels animals durant el transport. La Federació de...
El 25 d’abril es va complir un any dels tancament del Canal d’Urgell a causa de la sequera, una situació esdevinguda per primera vegada en 161...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha valorat positivament la publicació dels ajuts del Departament d’Acció Climàtica,...
Casat amb una aranesa i pare de dues noies. Enamorat de les tres, de la muntanya, l’handbol i l’associacionisme. Arquitecte Tècnic...
De tothom és conegut que el sector agrari català té una problemàtica d'envelliment de la massa social productiva. Més del 38% dels socis...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h