Els Premis Vinari d’Enoturisme han distingit, un any més, un grapat d’iniciatives que impulsen els cellers catalans de punta a punta del país. N’hi ha per a tots els gustos i públics, per gaudir-ne sol, amb amics o en família. Activitats que permeten aprendre d’història, gaudir de la música, o descansar en un entorn rural.
El Celler Cooperatiu de Batea ha estat guardonat als Premis Vinari per la Visita Gourmet Plus, en col·laboració amb el restaurant Miravall
El Premi a la Millor Experiència Enogastronòmica ha estat per a la Visita Gourmet Plus. Es tracta d’una col·laboració entre un celler, la Cooperativa de Batea, i un restaurant del mateix municipi, el Miravall, que permet excel·lir en una aposta pel producte de proximitat.
A partir d'una proposta aparentment senzilla, es combinen vins de territori amb productes locals de qualitat.
L’experiència enogastròmica inclou una visita guiada al celler acompanyada d’un bon vermut que fa d’entrant a un dinar, maridat amb vins de la cooperativa, al Restaurant Miravall. Es tracta d’un establiment familiar amb cuina local de mercat i de temporada, que fusiona tradició i avantguarda.
El Celler de Batea també ofereix altres opcions d’enoturisme, des de visitar els primers trulls subterranis de ciment construïts als anys seixanta pels socis fundadors a passejar entre dipòsits d’acer inoxidable d’última generació. L'enoturista també pot gaudir del moment degustant un pastisset acompanyat per una garnatxa dolça. Aquestes activitats i moltes més, conformen un recorregut del passat al present en un entorn de vinyes a la Terra Alta.
Per gaudir de l’experiència, cal reservar mitjançat un correu electrònic a enoturisme@cellerbatea.com o directament a la web cellerbatea.com
D’altra banda, el Celler Empordàlia de Pau, a l’Alt Empordà, ha estat guardonat als Premis Vinari d’Enoturisme per impulsar la millor activitat enoturística solidària: Vi Vi Vi, en favor de l’Hospital Sant Joan de Déu. Mentre la sommelier Clara Antúnez explica històries a l’entorn del vi, un violí i un violoncel viatgen per la història de la música. Una dansa de vins i sons que toca l’ànima. Genuí, vibrant, gustós!
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació han treballat coordinadament,...
Òscar Ordeig, conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, és reconegut en l’àmbit polític català...
La preocupació front la sequera i altres inclemències meteorològiques així com la transformació cap a una major competitivitat, són aspectes...
La situació de sequera que s’arrossega a Catalunya i els efectes del canvi climàtic estan tenint un impacte greu en el sector de la fruita seca...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya preveu que, aquesta campanya, es produiria una davallada del 50% respecte a la producció...
Un total de 133.080 tones d’arròs es collirien aquesta campanya, segons dades de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya. Aquestes...
La verema actual ha patit una tardor i hivern secs. Malgrat les pluges de la primavera i de l’estiu fins al mes d’agost, la verema continua...
La innovació ja forma part de l’estratègia empresarial a nombroses cooperatives. La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h