Carregant web FCAC

CEOLPE, SCCL un model d’intercooperació en el sector oleícola català

07/10/2020

CEOLPE, SCCL és un exemple d’èxit d’intercooperació dintre del sector oleícola català. És tracta d'una cooperativa de segon grau fundada a l’any 1988 que actualment compta amb l’entrada de la producció d’olives de 14 cooperatives sòcies de primer grau de les comarques del Baix Penedès, l'Alt Penedès, l'Alt Camp, el Garraf, el Tarragonès i la Conca de Barberà, convertint-la així és un referent del sector de l’oli d’oliva verge extra a Catalunya.

A l’any 2016 va signar un conveni d’intercooperació que va fructificar amb la incorporació com a sòcia de la cooperativa Agrícola de Vila-seca, SCCL. En aquest es van planificar diverses inversions a les instal·lacions del molí per tal de millorar la qualitat de l’oli i optimitzar l’ús de les instal·lacions. Aquestes van ser la incorporació de noves centrífugues verticals així com una nova i innovadora maquinària per agilitzar el procés i mantenir intactes les propietats en el moment de l’obtenció de l’oli. També es van fer millores a la sala de recepció d’olives i al molí per tal d’adaptar les instal·lacions a l’augment de producció. I gràcies a la promoció realitzada als mitjans de comunicació s’ha fomentat el consum de l’oli de qualitat.

Fruit de l’èxit del primer conveni es va signar un segon conveni d’intercooperació al 2017 amb Centre Vinícola del Penedès, SCCL (CEVIPE, grup cooperatiu) la qual té com a objectiu principal la comercialització dels vins dels seus associats. Aquest conveni es va constituir per tal de crear un departament comercial conjunt així com també desenvolupar totes les activitats i infraestructures a les dues cooperatives.

Les inversions més destacades han estat: construcció d’una oficina d’expedicions al magatzem, creació i promoció de la marca els Cofins, millora en l’envasat del producte amb l’adquisició d’una nova roscadora de taps pilfer automàtica i un marcador de lot i caducitat per a l’etiquetatge, informatització del control d’estoc d’oli, compra d’una nova caldera de biomassa per tal d’aprofitar el pinyol d’oliva per a la calefacció i la instal·lació d’una tolva amb la qual cosa es millora el maneig i la gestió de la pinyola sobrant de la cooperativa, entre d’altres inversions.

Amb aquest tipus d’accions es demostra que els ajuts per al foment de la millora de la competitivitat de les cooperatives i altres entitats associatives agràries (PMCCA) del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya són una bona eina pel foment de la intercooperació i per la millora de la competitivitat de les cooperatives.
 

 

 

Altres notícies
26.04.2024

La FCAC s'adhereix a "El Sentido de la Carne", un projecte pioner de col·laboració per posar en valor el plaer de consumir carn

26/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s'uneix a “El Sentido de la Carne”, una iniciativa pionera de col·laboració de la...

25.04.2024

La FCAC aposta per cooperar front els desafiaments de les cooperatives agropecuàries

25/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha organitzat una sessió de treball per analitzar les eines clau per fer front als...

25.04.2024

La FCAC denuncia la situació crítica dels productors de cereals i farratges, que encara no han rebut cap ingrés

25/04/2024

Quan es compleix un any dels tancament del Canal d’Urgell per primera vegada en 161 anys d’història, la Federació de Cooperatives Agràries de...

24.04.2024

Els socis de les cooperatives inicien la campanya d'arròs

24/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) informa que demà s’inicia la campanya d’arròs amb la inundació dels camps del...

24.04.2024

La FCAC coopera per ampliar l'impacte d'Hispack 2024

24/04/2024

Hispack és el punt de trobada més rellevant de l'ecosistema de l'embalatge al sud d'Europa. Durant quatre dies, del 7 al 10 de maig al...

18.04.2024

XX Jornada de boví de carn a la Cooperativa d'Ivars

18/04/2024

La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...

18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

18.04.2024

La campanya ‘Buenas Hasta el Hueso’ creix amb el sabor i el caràcter saludable de les seves fruites com a protagonistes

18/04/2024

La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya