Quan llegireu aquestes línies, és possible que ens trobem en plena celebració de l’Assemblea General; fent balanç de la feina desenvolupada en el mandat dels últims quatre anys i plantejant els reptes que tenim en endavant.
A hores d’ara, estan consolidades determinades eines imprescindibles per al sector, com la nova Llei de cooperatives i el Pla Marc de les cooperatives agràries catalanes, en virtut del qual s’han fet efectius els pagaments pendents de l’antic Pla de Concentració i Modernització i s’ha aprovat el nou Pla de Competitivitat que adapta els instruments a la nostra realitat.
La innovació, la intercooperació, el relleu generacional, la incorporació de la dona en els òrgans de decisió i enfortir la prestació de serveis a les cooperatives i els cooperativistes són altres dels àmbits en què hem treballat els últims anys i continuarem fent-ho. De la mateixa manera que hem defensat un procés de remodelació de les seccions de crèdit que finalment es concretà amb una llei -aprovada per unanimitat del Parlament- que aporta la seguretat, la transparència i la fiabilitat que tant els impositors com els òrgans de govern necessitem.
Després d’aquesta Assemblea, amb la renovació de part del consell rector i la continuïtat d’altres, tenim per davant nous i interessants reptes recollits en el Pla Estratègic de la Federació aprovat recentment. Per al seu acompliment, haurem de treballar i assolir la complicitat del nou Govern que tot just s’acaba de constituir.
És prioritari enfortir la capacitat d’influència i representativitat davant de l’Administració i les institucions. Traslladarem, a la societat, els valors dels models cooperatius i economia social; posarem les persones en el centre del debat. Per fer-ho, comptem amb altaveus com la nostra revista i el servei de comunicació.
A nivell intern, volem convertir la Federació en sòcia estratègica de les cooperatives. Difondrem el model cooperatiu amb formació per a les juntes i promourem la fidelització dels socis i sòcies joves a les cooperatives.
També fomentarem el coneixement dels productes de les cooperatives agràries i la interconnexió entre agrobotigues, al temps que continuarem donant suport a convenis amb la distribució i estrenyerem la col·laboració amb Prodeca per assistir a fires i anar de la mà en el procés d’internacionalització del sector. El nostre objectiu és continuar avançant per arribar als diferents punts de producció i consum.
Però els nostres reptes de futur no seran possibles sense la vostra col·laboració, la determinació i la confiança. Cal comptar amb tots i amb totes, perquè el cooperativisme agrari i ramader esdevinguem imparables.
Ramon Sarroca
President
GENT I TERRITORI Josep Montmany Hortec “La meva família va començar el cultiu de la cirera al 1890. Arran de la fil·loxera de la vinya,...
OPINIÓ Toni Galceran Oli d'Oliva FCAC El Departament de Territori i Sostenibilitat ens ha anunciat la voluntat de crear un distintiu de qualitat...
ENTREVISTA Ferran Sabater Planta Viva FCAC Ferran Sabater (Barcelona, 1955) porta l’empresa familiar de planta viva, especialitzada en arbust...
Després que reiteradament s’hagin produït entrades de raïm anomenades “extemporànies” -és a dir, fora del període temporal en què...
El Ministeri d'Agricultura ha presentat a les organitzacions agràries el Pla de Mesures per a la millora de la fruita dolça. Aquest sector, i...
Després que la campanya passada moltes parcel·les de blat de moro es veiessin malmeses per l’aranya roja, les cooperatives afectades van...
Califòrnia representa el 80% de la producció mundial d’ametlla. Té un sector molt ben estructurat i destina recursos importants a la inversió...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya lidera el projecte d’innovació Autenfood, que té com a objectiu desenvolupar mètodes que...
Per primera vegada, Catalunya ha rebut el Concurs Internacional de Garnatxes, que posa en valor una varietat característica de la viticultura...
Les mels de la gamma ecològica “Muria BIO” han obtingut recentment diversos guardons, nacionals i internacionals. La mel d’Alta Muntanya ha...
L’oli d’oliva verge extra “Iberolei”, de la Cooperativa Agrícola del Camp Santa Bàrbara, ha obtingut el premi al millor oli en el 34è...
La família de vins de la Vinícola del Priorat continua creixent i enguany ha presentat una parella per a “L’Obaga”, vi negre jove elaborat...
La cadena de restaurants La Piamontesa, especialitzada en cuina italiana, utilitzarà oli d’oliva de la cooperativa L’Arbequina. Fruit de...
La Cooperativa La Granadella estrena nous productes amb la marca "Degustus": mel de romaní i mel de taronger. Són productes de proximitat i cent...
ActelGrup i la Universitat de Lleida han signat un conveni per realitzar accions formatives reglades a socis i sòcies. L’acord, que té una...
“La història de Vilassar de Mar no s’explica sense la pagesia. I la història de la pagesia, al Maresme, no s’explica sense entendre el paper...
Recepta Jeroni Castell, xef Les Moles, restaurant amb estrella Michelin *Descarrega la recepta en arxiu pdf* Sofregit de carxofa...
ENTREVISTA Jeroni Castell xef restaurant “Les Moles”, una estrella Michelin La història del restaurant “Les Moles” d'Ulldecona és la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i Caprabo han organitzat un Taller de Cuina de Proximitat amb productes de cooperatives...
Agrícola de Bràfim Bràfim | Alt Camp La Cooperativa fou fundada l’any 1930 i actualment és un referent al poble de Bràfim. El clima...
En el món rural cooperatiu la dona viu una doble invisibilitat, pel fet de ser dona i per desenvolupar-se en un sector tradicionalment...
Josep Boqué, de la Cooperativa d’Ivars, és el nou president de l’Associació de Seccions de Crèdit, en substitució de Lluís Roig, de Cellers...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h