Carregant web FCAC

Els vins Domenio Wines reconeguts amb altes puntuacions a la prestigiosa Guia Peñín 2022

Fins a 3 referències -'Ànima Nua Cor Viu' blanc 2019, 'Domenio' trepat 2016 i 'Domenio' sumoi negre 2016– han assolit la qualificació de "Vins Excel·lents"

21/04/2021

La cooperativa Cellers Domenys celebra la bona acollida rebuda de tots els vins Domenio Wines emparats sota la DO Catalunya i la DO Conca de Barberà en la prestigiosa Guia Peñín 2022. En aquesta nova edició del manual de vins del territori espanyol més complet del món, 3 de les 11 referències presentades per Cellers Domenys, sota el segell de Domenio Wines, han obtingut el reconeixement de “Vins Excel·lents”, una qualificació que s’atorga únicament a aquelles mostres que assoleixen una nota entre els 90 i 94 punts.

En aquest sentit, les puntuacions més altes han estat per 'Domenio' sumoi negre 2016, 'Domenio' trepat 2016 i l’ecològic 'Ànima Nua Cor Viu' blanc 2019. Les 8 referències restants de Domenio Wines presentades en el marc d’aquestes dues Denominacions d’Origen també han obtingut un bon posicionament en la classificació assolint la categoria de “Vins molt bons” amb una valoració per sobre dels 85 punts.

Aquest prestigiós manual dedicat al vi elaborat a Espanya, inclou l’avaluació de més d’11.000 vins de les últimes anyades que estaran disponibles al mercat a partir del pròxim any. Per a determinar la puntuació dels vins, es procedeix a un tast d’entre 1 i 3 minuts, temps que li permet al tribunal transcriure les seves impressions visuals, aromàtiques i gustatives en un sistema de puntuació, basat en l’americà, que va dels 50 als 100 punts.

L’última edició de la Guia Peñín inclou totes les referències de vins de Domenio Wines emparades per la DO Catalunya i la DO Conca de Barberà amb puntuacions superiors als 85 punts

Des de Cellers Domenys celebren amb orgull aquest reconeixement i destaquen que “l’assoliment d’aquestes altes puntuacions per a les 11 referències presentades no és casualitat, sinó que és la materialització de l’esforç, ambició i treball constant de tots els que formen part d’aquesta entitat: des dels viticultors, socis i sòcies, passant per tot l’equip tècnic i humà d’aquest celler cooperatiu centenari”. Tots ells, asseguren que “estan compromesos amb el territori, amb el potencial que brinda aquesta regió i amb la cura i conservació dels seus atributs. Aquests es manifesten en els vins Domenio Wines, productes amb personalitat pròpia i Denominació d’Origen; vins amb ànima i essència mediterrània”.

'Domenio' trepat i 'Ànima Nua Cor Viu' blanc, dos excel·lents de la DO Conca de Barberà

Elaborats amb varietats autòctones, el 'Domenio' trepat 2016 i l’'Ànima Nua Cor Viu' blanc 2019 han obtingut la qualificació de “Vins Excel·lents” en la darrera edició de la Guia Peñín. Emparats sota la DO Conca de Barberà, el primer, neix de la varietat d’aquesta zona geogràfica: el trepat. Aquest es posiciona com un vi suau i equilibrat. El segon, l’'Ànima Nua Cor Viu' blanc 2019, és l’aposta de
Domenio Wines pels vins ecològics. La base d’aquest producte de clima mediterrani es troba en les varietats autòctones macabeu i parellada. Entre els diferents atributs que s’anomenen, la Guia Peñín descriu aquesta referència com un “vi amb personalitat, d’aroma a fruita fresca, equilibrat i fàcil de beure”.

Els dos vins restants reconeguts de la DO Conca de Barberà han obtingut la “Vins molt bons”, amb 89 punts. Produïts amb la varietat ull de llebre, pertanyen a les famílies 'Domenio' –ull de llebre 2016– i 'Ànima Nua Cor Viu' –2019 negre–. Tot plegat, uns vins que transmeten l’essència de les vinyes de Cellers Domenys, conreades per generacions de pagesos. Cal destacar que dins de la zona de la DO Conca de Barberà, l’equip de tast de la Guia Peñín ha avaluat un total de 51 referències, 4 de les quals són de Domenio Wines.

'Domenio' sumoi negre, l’excel·lent de la DO Catalunya

Amb un “color cirera, aroma a fruita madura, balsàmic i fàcil de beure”, el 'Domenio' sumoi negre 2016 es posiciona com un “Vi excel·lent” amb 91 punts. Aquest vi de la família 'Domeni'o desgrana l’essència de la varietat sumoi i el seu propi terrer. Entre els 63 vins tastats a la zona de la DO Catalunya, 7 són Domenio Wines. La Guia Peñín destaca aquesta marca per la diversificació del seu catàleg, el qual presenta des de vins “més ambiciosos” com el 'Domenio' sumoi negre 2016 fins a vins “més senzills” com els 'Capvespre Origen' 2020 –blanc, rosat i negre– i 'Capvespre Sunset' 2020 –blanc, rosat i negre–.  Aquestes dues darreres famílies, emparades sota la DO Catalunya, han assolit també notables puntuacions i s’han posicionat com a “Vins molt bons”, categoria que va dels 85 als 89 punts.

Davant d’aquests bons resultats, l’entitat segueix avançant amb energia, cercant sempre la millora continua i l’excel·lència per oferir als clients productes de qualitat i amb caràcter propi, avalats pel prestigi i reconeixement de les Denominacions d’Origen.

 

Font: Cellers Domenys

Altres notícies
18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

09.04.2024

Covides presenta el nou vermut 'Duc de Foix'

09/04/2024

Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...

04.04.2024

Les Garrigues, l'oli i els Vilars

04/2024

Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...

04.04.2024

Envàs, a casa que vas!

04/2024

La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...

04.04.2024

Sablé amb 4 textures d'avellana

04/2024

PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...

04.04.2024

Josep Sedó, productor de vinya i olivera al Priorat

04/2024

“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...

27.03.2024

Empordàlia maridarà els seus vins i oli amb xocolates de Casa Cacao

27/03/2024

Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...

15.03.2024

Les cooperatives agràries catalanes a Alimentaria

15/03/2024

La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya