Aquest projecte té l’objectiu de representar un pas important per poder reduir el risc de desenvolupament d’insectes en post-collita de l’arròs, fent servir una tecnologia física que no deixa residus. Aquesta tecnologia es basa en l’aplicació industrial de l’escalfament dielèctric per a eliminar plagues d’insectes en cereals i/o altres grans. Això permet eliminar les plantes sense canviar les propietats dels cereals, amb un conjunt energètic moderat i podent evitar la prevalença de pesticides en el producte final.
La durada del projecte és des de juny 2018 fins setembre de 2020.
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) juntament amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Nomen Foods, SL.
La posada en marxa de les granges d’insectes de les principals plagues en post-collita de l’arròs ha permès avaluar la capacitat de desinsectació de l’arròs per aplicació de microones i radiofreqüència, i afegint-hi l’avaluació de l’afectació en la qualitat de l’arròs per aquests mètodes. S’ha treballat en l’estudi de l’escalat d’aquestes innovacions per l’aplicació en la línia industrial de l’empresa.
Documentació
Escalfament dielèctric com a instrument per a eliminar plagues: document 1, document 2.
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h