Introducció a la cocteleria
- Introducció al còctel.
- Història del còctel.
- Característiques essencials del còctel.
- Diferència entre glop curt i glop llarg.
- Parts fonamentals del còctel.
- Descripció del material del bar.
- La mise en plau.
- Ingredients del bar.
- Identificació dels materials i utensilis.
- Estris per barrejar.
- Estris especials.
- Altres utensilis.
- Identificació del tipus de cristalleria per a l'elaboració de còctels.
- Tipus de copa.
- Tipus de gots.
- Repàs del material.
- Neteja del lloc de treball.
- Forma de netejar els gots i les copes.
Normes per a la preparació dels còctels i les combinacions
- Descripció de les normes bàsiques per a l'elaboració dels còctels.
- Normes bàsiques de la presentació.
- Normes d’ús del got mesclador.
- Explicació dels procediments de conservació dels productes.
- Recepció de les matèries primeres i els productes auxiliars.
- Tipus de productes.
- Tècniques de conservació.
- Relació dels diferents elements decoratius.
- Descripció dels tipus de còctels amb begudes alcohòliques.
- Còctels amb vodka.
- Còctels amb ginebra.
- Còctels amb whisky.
- Còctels amb tequila.
- Descripció dels tipus de còctels amb aperitius.
- Còctels amb Jerez.
- Còctels amb vins dolços.
- Descripció de còctels clàssics d'aperitiu, digestius i per a qualsevol hora del dia.
- Aperitius.
- Còctels per a qualsevol hora del dia.
- Còctels llargs.
- Demostració dels tipus de còctels amb vins escumosos.
- Còctels amb vins d'agulla.
- Còctels amb xampany o cava.
- Demostració dels còctels sense alcohol.
- Còctels amb fruites.
- Còctels amb begudes no alcohòliques.
- Diferents talls i formes.
- Elements decoratius.
- Persones que vulguin treballar de barman, cambrer de bar, cambrer de barra i/o encarregat de bar-cafeteria o cap de barra.
- Persones interessades en aprendre a fer còctels.
- Elaborar diferents tipus de còctels utilitzant diferents processos d'elaboració, combinacions, formes de
presentació, decoració i realització del servei d'aquestes begudes al bar.
- Identificar els conceptes bàsics de la cocteleria per poder elaborar còctels correctament.
- Preparar les diferents combinacions de còctels que hi ha.
Aquest curs de Tècniques d'elaboració de combinats està subvencionat pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya i pel Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE).
Aquesta formació va dirigida a persones que estiguin en actiu laboral (ja siguin del règim general o autònoms), en situació d’ERTO o bé estiguin a l’atur i siguin demandants d’ocupació.
Per a poder realitzar el curs serà imprescindible que ens envieu la següent documentació en el moment de formalitzar la inscripció:
- Còpia del DNI/NIE per ambdues cares.
- Si estàs treballant: capçalera de l'última nòmina o últim rebut d'autònoms.
- Si estàs en ERTO: còpia actualitzada de la vida laboral
- Si estàs en situació d'atur: Document d'Alta i Renovació de la Demanda d'Ocupació (DARDO).
- Fitxa d’inscripció del curs i document protecció de dades (t’ho farem arribar per correu electrònic).