- La figura del manipulador d’aliments.
- Fonts de contaminació dels aliments: perills biològics.
- Seguretat alimentària: higiene personal.
- Higiene de processos.
- Sistema d’autocontrol: plans generals d’higiene i sistema APPCC.
- Professionals que estan en contacte directe amb els aliments durant la seva elaboració.
- Persones en contacte amb els aliments durant el seu procés de fabricació i transformació.
- Personal en contacte amb els aliments en el seu procés d’envasat.
- Persones encarregades del transport, distribució i subministre dels aliments.
- Persones encarregades de l’emmagatzematge dels aliments quan el reben al seu establiment.
- Professionals en contacte amb aliments en els processos de venda.
- Conèixer i reflexionar sobre la responsabilitat de la figura del manipulador en una empresa del sector agroalimentari.
- Identificar les diferents fonts de contaminació dels aliments: perills físics, perills químics i perills biològics.
- Aprendre els factors que afavoreixen el creixement de microorganismes patògens en els aliments per a poder reduir el risc associat.
- Conèixer i fomentar unes adequades pràctiques d’higiene i higiene personal durant la manipulació d’aliments per a reduir els riscos de contaminació del producte.
- Aprendre els requisits més importants de la higiene dels processos per a eliminar o reduir la presència de contaminants en el producte final.
- Conèixer els beneficis de la implantació d’un sistema d’autocontrol, així com el paper que hi juga el manipulador d’aliments.
Requisits bàsics
- És necessari disposar d’un navegador Internet Explorer 6 o superior.
- Per a poder visualitzar la web és necessari tenir instal·lat el plugin de Macromedia Flash 8 i l’Acrobat Reader. En cas de no tenir-los es poden descarregar a través d’Internet.
Altres requisits tècnics mínims
- Procesador Pentium 800 MHz o similar.
- 512 Mb de memòria RAM recomanada.
- Resolució de pantalla de 1024x768 a 32 bits.