Carregant web FCAC

Aula de formació - PARTICULARS

Gestió d'al·lèrgens en el sector alimentari

Preu: 345€ (250,80€ bonificables)
Durada: 30 hores
Idioma: Castellà
On-line Seguretat alimentària
Inscripcions obertes

Anàlisi d’al·lèrgies i d’intoleràncies alimentàries

  • Al·lèrgies alimentàries i la seva repercussió.
  • Termes i definicions sobre al·lèrgies i intoleràncies alimentàries.
  • Mecanismes de la reacció al·lèrgica.
  • Reaccions adverses produïdes pels aliments.
  • Símptomes i diagnòstic de la reacció al·lèrgica.
  • Prevenció i tractament de l’al·lèrgia.

Identificació d’al·lèrgens alimentaris

  • Al·lèrgens alimentaris.
  • Al·lèrgens d’origen animal.
  • al·lèrgens d’origen vegetal.
  • Al·lèrgens amb origen del processat d’aliments.
  • Al·lèrgens recombinats.

Marc normatiu en la gestió d’al·lèrgens alimentaris

  • Legislació alimentària.
  • Reglament (UE) núm. 1169/2011.
  • Legislació de productes sense gluten.
  • Els al·lèrgens segons el marc normatiu de gestió de la seguretat alimentària.
  • Legislació en matèria d’al·lèrgens en altres països.

Gestió d’al·lèrgens a la restauració

  • La responsabilitat de les empreses operadores.
  • Formació del personal.
  • Matèries primes.
  • Formulació.
  • Instal·lacions, equips i utensilis. Neteja i higiene.
  • Comunicació.
  • Documentació i registre.
  • Professionals del sector agroalimentari interessats en conèixer el procés de control d’al·lèrgens a la indústria alimentària donant resposta i satisfacció el compliment del Reglament 1169/2011.
  • Persones interessades en formar-se per a ser auditor en diferents estàndards alimentaris, com poden ser l’IFS, BRC o bé per a la instrucció en l’àmbit de la seguretat alimentària.
  • Empresas del sector agroalimentari que vulguin donar resposta a les noves exigències de la població que pateix al·lèrgies alimentàries, com una nova opció a l’ampliació de negoci.
  • Conèixer i reconèixer les reaccions al·lèrgiques i les intoleràncies alimentàries.
  • Associar els al·lèrgens alimentaris a les mateixes primes de les que provenen.
  • Conèixer el marc legislatiu que sustenta la gestió d’al·lèrgens.
  • Comprendre, adaptar i aplicar els aspectes fonamentals del control d’al·lèrgens en establiments d’hostaleria i restauració.

Requisits bàsics

  • És necessari disposar d’un navegador Internet Explorer 6 o superior.
  • Per a poder visualitzar la web és necessari tenir instal·lat el plugin de Macromedia Flash 8 i l’Acrobat Reader. En cas de no tenir-los es poden descarregar a través d’Internet.

Altres requisits tècnics mínims

  • Procesador Pentium 800 MHz o similar.
  • 512 Mb de memòria RAM recomanada.
  • Resolució de pantalla de 1024x768 a 32 bits.

Cursos relacionats

Food Defense: nova línia de defensa per a la indústria alimentària
Preu: 345€ (250,80€ bonificables)
Durada: 30 hores
On-line Seguretat alimentària
Inscripcions obertes
Sistema de Gestió de la Seguretat Alimentària. Norma ISO 22000: 2018
Preu: 320€ (220,00€ bonificables)
Durada: 30 hores
On-line Seguretat alimentària
Inscripcions obertes
Auditor intern de seguretat alimentària FSSC 22000 v6
Preu: 475€ (378,40€ bonificables)
Durada: 45 hores
On-line Seguretat alimentària
Inscripcions obertes
Pack auditor intern en seguretat alimentària ISO 22000:2018 i auditories segons l’estàndard IFS (Versió 8) i BRCGS (Versió 9)
Preu: 750€ (651,20€ bonificables)
Durada: 135 hores
On-line Seguretat alimentària
Inscripcions obertes
Manipulador d'aliments
Data: 10/06/2024 al 08/07/2024
Preu: 110€ (61,60€ bonificables)
Durada: 8 hores
On-line Seguretat alimentària
Inscripcions obertes
Auditories segons l’estàndard GLOBALGAP F&H - Versió 5.2/5.4
Preu: 345€ (250,80€ bonificables)
Durada: 30 hores
On-line Seguretat alimentària
Inscripcions obertes
Auditories de seguretat alimentària segons ISO 22000: 2018
Preu: 320€ (224,40€ bonificables)
Durada: 30 hores
On-line Seguretat alimentària
Inscripcions obertes
Curs superior especialitzat en processos de certificació dels estàndards IFS (Versió 6.1) i BRC (Versió 8)
Preu: 320€ (224,40€ bonificables)
Durada: 30 hores
On-line Seguretat alimentària
Inscripcions obertes
Curs superior especialitzat en requisits de l'estàndard BRC (Versió 8)
Preu: 320€ (224,40€ bonificables)
Durada: 30 hores
On-line Seguretat alimentària
Inscripcions obertes
Curs superior especialitzat en requisits de l'estàndard IFS (Versió 7)
Preu: 325€ (228,80€ bonificables)
Durada: 30 hores
On-line Seguretat alimentària
Inscripcions obertes
Programa superior en seguretat alimentària i gestió de la innocuïtat
Preu: 920€ (844,80€ bonificables)
Durada: 90 hores
On-line Seguretat alimentària
Inscripcions obertes
Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya