Seguretat alimentària i sistema d’anàlisi de perills i punts de control crític (APPCC)
- Interpretació de la legislació europea en seguretat alimentària i agroalimentària.
- Programes de prerequisits (I).
- Programes de prerequisits (II).
- Fonaments del pla APPCC i activitats preliminars.
- Anàlisi de perills i determinació dels punts de control crític.
- Implantació, seguiment i verificació del sistema APPCC.
Sistema de gestió de la seguretat alimentària, norma ISO 22000:2018
- Evolució de la norma ISO 22000, sistema de gestió de la innocuïtat dels aliments.
- Context de l’organització i lideratge d’un SGIA.
- Planificació del sistema de gestió de la innocuïtat dels aliments, SGIA.
- Gestió dels recursos – recolzament del SGIA.
- Requisits per a la realització de productes inocuos – operació.
- Avaluació de l’acompliment i millora del SGIA.
Auditories segons ISO 22000
- Infraestructura internacional de qualitat normalització internacional i la seguretat industrial.
- Principals aspectes que reuneixen les auditories.
- Programa d’auditoria: desenvolupament i execució.
- Auditoria de camp a un SGIA.
- Comunicació i tractament dels resultats.
- Perfil d’un auditor d’un SGIA.
- Professionals de la indústria alimentària que estiguin interessats en adquirir les competències per a exercir funcions de desenvolupament, implantació i millora d’un sistema de gestió de la innocuïtat alimentària.
- Empreses agroalimentàries, proveïdors i empreses de processament d’aliments que vulguin certificar-se en la norma ISO 22000:2018 i que vulguin conèixer els requisits que són necessaris per a obtenir aquesta certificació, tenint en compte les directius marcades per la ISO-TS 22003 així com la nova versió d’ISO 19011:2018.
- Comprendre la importància de la gestió de la qualitat i de la seguretat alimentària a les empreses i industries que conformen la cadena alimentària.
- Integrar la seguretat alimentària com un element més de l’activitat de la pròpia empresa.
- Conèixer els principis i el sistema d’anàlisi de perills i punts de control crític APPCC.
- Aprofundir en els pre-requisits del sistema HACCP a través dels plans generals d’higiene.
- Conèixer les fonts reglamentàries més rellevants en relació a la seguretat alimentària.
- Comprendre la necessitat d’adoptar un enfocament basat en processos per a gestionar la seguretat alimentària a una organització.
- Associar el sistema de treball APPCC a un sistema de gestió de la qualitat a través de la norma ISO 22000:2018.
- Aprofundir en el coneixement dels requisits de la norma ISO 22000:2018.
- Aprofundir en el desenvolupament d’una auditoria interna conforme a la norma ISO 22000, considerant totes les fases a aspectes de rellevància: des de la planificació i preparació d’aquesta, fins a la direcció i/o execució in situ.
Requisits bàsics
- És necessari disposar d’un navegador Internet Explorer 6 o superior.
- Per a poder visualitzar la Web és necessari tenir instal·lat el plugin de Macromedia Flash 8 i l’Acrobat Reader. En cas de no tenir-ne, es pot descarregar a través d’Internet.
Altres requisits tècnics mínims són
- Processador Pentium 800 MHz o similar.
- 512 Mb de memòria RAM recomanada.
- Resolució de pantalla de 1024x768 a 32 bits.