El Consell Regulador del Cava ha aprovat un increment d’1,5 milions d’euros i comptarà amb pressupost final de 5 milions per a accions de promoció del sector. La mesura s’emmarca en el disseny d’un projecte de “zonificació” que pretén augmentar el valor de l’origen i els controls de qualitat del producte.
A la pràctica, la decisió repercutirà en un augment de les quotes a petits i mitjans elaboradors i viticultors. En concret, els viticultors passaran d’abonar 10 euros als 30 euros per hectàrea inscrita, mentre que els petits i mitjans elaboradors hauran de fer efectiu un import superior pel vi base i el cava produïts.
En canvi, els elaboradors que produeixen més de 10 milions d’ampolles han quedat exclosos de l’aplicació de la mesura. Això ha provocat les crítiques dels viticultors en entendre que les quotes no s’han apujat de forma equitativa als diferents membres de la denominació d’origen.
El cava aglutina 37.700 hectàrees i més de 6.600 viticultors, que produeixen 271 milions de quilos de raïm. Hi ha fins a 158 cellers elaboradors de vi base, que subministren a uns 220 elaboradors de cava.
Eleccions a les DO vitícoles
A final de maig, estan convocades eleccions als consells reguladors de les denominacions d’origen vitivinícoles. En la majoria d’elles, s’ha presentat candidatura única, per la qual cosa s’han proclamat ja els candidats, mentre que a la DO Terra Alta i la DO Montsant sí que caldrà fer eleccions a alguns censos.
D’altra banda, ni a la DO Alella ni al cens B de la DO Conca de Barberà s’ha presentat cap candidatura i la Junta Electoral de Catalunya haurà de resoldre la situació.
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació han treballat coordinadament,...
Òscar Ordeig, conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, és reconegut en l’àmbit polític català...
La preocupació front la sequera i altres inclemències meteorològiques així com la transformació cap a una major competitivitat, són aspectes...
La situació de sequera que s’arrossega a Catalunya i els efectes del canvi climàtic estan tenint un impacte greu en el sector de la fruita seca...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya preveu que, aquesta campanya, es produiria una davallada del 50% respecte a la producció...
Un total de 133.080 tones d’arròs es collirien aquesta campanya, segons dades de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya. Aquestes...
La verema actual ha patit una tardor i hivern secs. Malgrat les pluges de la primavera i de l’estiu fins al mes d’agost, la verema continua...
La innovació ja forma part de l’estratègia empresarial a nombroses cooperatives. La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h