Carregant web FCAC

Aula de formació - PARTICULARS

Llei de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris

Preu: 160€ (66€ bonificables)
Durada: 12 hores
Idioma: Castellà
On-line Seguretat alimentària
Inscripcions obertes

El problema de les pèrdues i el malbaratament alimentari

  • El problema de les pèrdues i el malbaratament alimentari.
  • Introducció.
  • Causes de les pèrdues i el malbaratament alimentari.
  • Conseqüències de les pèrdues i el malbaratament alimentari.
  • Impacte mediambiental.
  • Impacte econòmic.
  • Impacte social.
  • Magnitud del problema.
  • A nivell mundial.
  • A la Unió Europea.
  • A Espanya.
  • Actuacions de les entitats públiques internacionals, europees i nacionals.
  • Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO).
  • UE
  • Espanya
  • Resum.

Projecte de Llei de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari I

  • Projecte de llei de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari I.
  • Introducció.
  • Disposicions generals.
  • Quin és l’objectiu i la finalitat d’aquesta norma?
  • A qui s’aplica aquesta norma?
  • Què són les pèrdues i el malbaratament alimentari?
  • Quin són els principis rectors d’aquesta disposició?
  • Quina és la jerarquia de prioritats que han d’aplicar els agents de la cadena alimentària?
  • Resum.

Projecte de Llei de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari II

  • Projecte de Llei de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari II.
  • Introducció.
  • Mesures per a prevenir i reduir les pèrdues i el malbaratament alimentari.
  • Quines són les obligacions dels agents de la cadena alimentària?
  • Tots els agents de la cadena alimentària.
  • Empreses d’hostaleria i restauració.
  • Empreses i entitats d’iniciativa social i altres organitzacions sense ànim de lucre que es dediquen a la distribució d’aliments per a la seva donació.
  • Administracions públiques.
  • Quines bones pràctiques poden adoptar els agents de la cadena alimentària?
  • Empreses de venda d’aliments al consumidor final.
  • Sector de l’hostaleria i altres proveïdors de serveis alimentaris.
  • Quines mesures i instruments poden aplicar les Administracions públiques per al foment i el control de la reducció de les PDA?
  • Racionalització de les dates de consum preferent.
  • Foment de l’autoregulació.
  • Planificació de la política de prevenció i reducció de les PDA.
  • Quines sancions poden interposar-se  després de la publicació d’aquesta llei?
  • Tipus d’infraccions.
  • Sancions.
  • Resum.

Pla per a la prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari

  • Pla per a la prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari.
  • Introducció.
  • Beneficis de la implantació d’un pla de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari.
  • Legals.
  • Econòmics.
  • Socials.
  • Ambientals.
  • Etapes de l’elaboració i implementació d’un pla per a la prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari.
  • Etapa 1. Definició dels objectius estratègics.
  • Etapa 2. Designació del personal/equip de treball responsable
  • Etapa 3. Descripció dels fluxos del procés productiu.
  • Descripció dels productes i línies de producció.
  • Descripció dels diferents productes retirats de la cadena.
  • Etapa 4. Quantificació de les PDA.
  • Definició de l’abast de la quantificació.
  • Elecció de la metodologia de quantificació.
  • Quantificació.
  • Etapa 5. Anàlisi de les causes i establiment d’accions de prevenció i reducció de PDA.
  • Anàlisi de les causes.
  • Definició d’objectius, metes i accions per a prevenir i reduir PDA.
  • Definició d’un programa d’accions de prevenció i reducció de les PDA.
  • Etapa 6. Identificació de punts crítics i definició de mesures correctores.
  • Causes per les que es generen punts crítics.
  • Vigilància i control de punts crítics.
  • Adopció de mesures correctores.
  • Etapa 7. Sistema de documentació i registro.
  • Etapa 8. Verificació.
  • Etapa 9. Revisió i actualització del Pla.
  • Altres activitats en la implementació de plans per a la prevenció i reducció de PDA.
  • Formació i sensibilització del personal.
  • Comunicació i difusió de resultats.
  • Resum.
  • Professionals del sector agroalimentari que estiguin interessats en conèixer els requisits exigits de la nova normativa sobre prevenció de pèrdues i malbaratament alimentari, en especial a:
    • Responsables de qualitat.
    • Tècnics de qualitat.
    • Responsables de producció.
    • Gerents i directius.
  • Operadors del sector primari, com poden ser les cooperatives agràries.
  • Empreses d’elaboració, fabricació o distribució d’aliments.
  • Empreses del sector de l’hostaleria o de la restauració i altres proveïdors de serveis alimentaris.
  • Conèixer el problema del malbaratament alimentari, les mesures adoptades pels organismes públics per a prevenir la seva producció i el contingut bàsic d’un pla per a la prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari.
  • És necessari disposar d’un PC capaç de navegar per Internet. Es recomana el Google Chrome perquè és el navegador que dóna menys problemes.

Cursos relacionats

Food Defense: nova línia de defensa per a la indústria alimentària
Preu: 345€ (250,80€ bonificables)
Durada: 30 hores
On-line Seguretat alimentària
Inscripcions obertes
Sistema de Gestió de la Seguretat Alimentària. Norma ISO 22000: 2018
Preu: 320€ (220,00€ bonificables)
Durada: 30 hores
On-line Seguretat alimentària
Inscripcions obertes
Auditor intern de seguretat alimentària FSSC 22000 v6
Preu: 475€ (378,40€ bonificables)
Durada: 45 hores
On-line Seguretat alimentària
Inscripcions obertes
Gestió d'al·lèrgens en el sector alimentari
Preu: 345€ (250,80€ bonificables)
Durada: 30 hores
On-line Seguretat alimentària
Inscripcions obertes
Pack auditor intern en seguretat alimentària ISO 22000:2018 i auditories segons l’estàndard IFS (Versió 8) i BRCGS (Versió 9)
Preu: 750€ (651,20€ bonificables)
Durada: 135 hores
On-line Seguretat alimentària
Inscripcions obertes
Higiene i seguretat alimentària. Manipulador d'aliments
Data: 03/05/2024 al 03/06/2024
Preu: 110€ (61,60€ bonificables)
Durada: 8 hores
On-line Seguretat alimentària
Inscripcions obertes
Auditories segons l’estàndard GLOBALGAP F&H - Versió 5.2/5.4
Preu: 345€ (250,80€ bonificables)
Durada: 30 hores
On-line Seguretat alimentària
Inscripcions obertes
Auditories de seguretat alimentària segons ISO 22000: 2018
Preu: 320€ (224,40€ bonificables)
Durada: 30 hores
On-line Seguretat alimentària
Inscripcions obertes
Curs superior especialitzat en processos de certificació dels estàndards IFS (Versió 6.1) i BRC (Versió 8)
Preu: 320€ (224,40€ bonificables)
Durada: 30 hores
On-line Seguretat alimentària
Inscripcions obertes
Curs superior especialitzat en requisits de l'estàndard BRC (Versió 8)
Preu: 320€ (224,40€ bonificables)
Durada: 30 hores
On-line Seguretat alimentària
Inscripcions obertes
Curs superior especialitzat en requisits de l'estàndard IFS (Versió 7)
Preu: 325€ (228,80€ bonificables)
Durada: 30 hores
On-line Seguretat alimentària
Inscripcions obertes
Programa superior en seguretat alimentària i gestió de la innocuïtat
Preu: 920€ (844,80€ bonificables)
Durada: 90 hores
On-line Seguretat alimentària
Inscripcions obertes
Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya