Carregant web FCAC

Aula de formació - PARTICULARS

Alimentació equilibrada i els seus efectes en la salut

Preu: 300€ (198€ bonificables)
Durada: 36 hores
Idioma: Castellà
On-line Empresa saludable
Inscripcions obertes

Alimentació equilibrada

  • La idea d’una alimentació saludable.
  • Ingestes recomanades i dietètica.
  • El consell dietètic.
  • Aspectes fonamentals relacionats amb els aliments per a un dieta saludable.
  • Compra i preparació d’aliments.
  • El disseny del menú setmanal.

Valoració nutricional

  • La història clínico-dietètica.
  • L’exploració clínica.
  • Avaluació antropomètrica.
  • Estudi de la composició corporal.
  • Proves analítiques.
  • Avaluació del tipus d’alimentació.
  • Avaluació nutricional de poblacions (epidemiologia nutricional).
  • Exemple de qüestionari de freqüència de consum d’aliments.
  • Altres qüestionaris d’interès en la valoració nutricional.

Fonaments de la salut pública

  • Història de la salut pública.
  • Definició i funcions de la salut pública.
  • Malalties relaciones amb la nutrició.
  • L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN).

Epidemiologia

  • Antecedents de l’epidemiologia.
  • Definició d’epidemiologia i epidemiologia nutricional.
  • Mesures utilitzades en els estudis epidemiològics.
  • Estudis utilitzats en epidemiologia nutricional.

Promoció i educació per a la salut. Educació nutricional

  • Antecedents històrics de la promoció de la salut.
  • Salut: concepte i evolució. Educació per a la salut.
  • Acciones Internacionales en promoció per a la salut.
  • Models en l’educació per a la salut.
  • Educació nutricional.

Glossari

  • Persones interessades en adquirir hàbits més saludables en la seva dieta diària. 
  • Conèixer els criteris en que es basa el disseny i la planificació de dietes per a la població sana.
  • Conèixer tots els elements i passos necessaris per a portar a terme una adequada valoració del estat nutricional.
  • Conèixer els objectius i funcions de la salut pública en general i de la salut pública nutricional en particular.
  • Conèixer l’epidemiologia i saber diferenciar els principals dissenys d’estudis epidemiològics.
  • Conèixer el concepte de salut i les seves implicacions en la promoció i educació per a la salut.

És necessari disposar d’un PC capaç de navegar per Internet. Es recomana el Google Chrome perquè és el navegador que dóna menys problemes.

Cursos relacionats

Com reduir l'estrès laboral
Preu: 200€ (111,38€ bonificables)
Durada: 15 hores
On-line Empresa saludable
Inscripcions obertes
Mindfulness
Preu: 320€ (223,30€ bonificables)
Durada: 30 hores
On-line Empresa saludable
Inscripcions obertes
Guia de responsabilitat social. Norma internacional ISO 26000
Preu: 345€ (250,80€ bonificables)
Durada: 30 hores
On-line Empresa saludable
Inscripcions obertes
Gestió i control de l'estrès
Preu: 220€ (132,00€ bonificables)
Durada: 24 hores
On-line Empresa saludable
Inscripcions obertes
Hàbits saludables
Preu: 120€ (85,80€ bonificables)
Durada: 4 hores
On-line Empresa saludable
Inscripcions obertes
Alimentació saludable
Preu: 35€ (14,85€ bonificables)
Durada: 2 hores
On-line Empresa saludable
Inscripcions obertes
Mediació i resolució de conflictes
Preu: 360€ (264,00€ bonificables)
Durada: 48 hores
On-line Empresa saludable
Inscripcions obertes
Higiene postural i esquena sana
Preu: 120€ (73,70€ bonificables)
Durada: 10 hores
On-line Empresa saludable
Inscripcions obertes
Mindfulness: autoestima, equilibri i benestar
Preu: 275€ (185,90€ bonificables)
Durada: 25 hores
On-line Empresa saludable
Inscripcions obertes
Tècniques de relaxació física activa
Preu: 275€ (185,90 bonificables)
Durada: 25 hores
On-line Empresa saludable
Inscripcions obertes
Tècniques de relaxació mental i meditació
Preu: 200€ (111,38€ bonificables)
Durada: 15 hores
On-line Empresa saludable
Inscripcions obertes
Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya