Carregant web FCAC

GO Aromatitzats, destil·lats i licors

Diversificació del mercat amb productes vitivinícoles dels cellers cooperatius

Grup Operatiu (GO) amb l’objectiu de diversificar el mercat del vi català a través d’un producte d’alta qualitat 100% singular i representatiu de les cooperatives sòcies del projecte.

Es desenvolupa entre octubre de 2018 i setembre de 2021.

Objectius

  • Recuperar les receptes històriques de destil·lats, vins aromatitzats, vermuts, ratafies i licors del Penedès i del Priorat.
  • Fer proves pilot d’aquelles receptes que siguin viables (disponibilitat i accés als ingredients) i que presentin un perfil de major tipicitat y/o singularitat territorial.
  • Optimitzar el sistema d’elaboració de les millors receptes i més representatives del territori i de la història d’ambdues regions vitivinícoles.
  • Posar en valor els nous productes desenvolupats en coordinació amb el comerç i el sector turístic d’ambdues regions. 
  • Valorització de productes de baix valor afegit (vi de taula) i de subproductes vínics (mares i restes de premsat).
  • Foment de noves línies de negoci mitjançant productes d’alt valor afegit per als cellers participants.

Cooperatives participants

Cooperativa Falset-Marçà i Cevipe Grup Cooperatiu.

Socis del projecte

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya coordina el projecte conjuntament amb el Centre Tecnològic del Vi - VITEC, Cevipe Grup Cooperatiu i Cooperativa Falset-Marçà. 

Resultats esperats

  • Tres receptes de vins aromatitzats i d'alta qualitat i tipicitat de cada cooperativa participant a partir de les seves varietats tradicionals: xarel·lo, parellada i macabeu (al Penedès) i garnatxa blanca, tinta i carinyena (al Priorat).
  • Tres receptes de licors d'alta qualitat i tipicitat de cada cooperativa participant a partir de les seves varietats tradicionals: xarel·lo, parellada i macabeu (al Penedès) i garnatxa blanca, tinta i carinyena (al Priorat).
  • Tres receptes de destil·lats d'alta qualitat i tipicitat de cada cooperativa participant a partir de les seves varietats tradicionals: xarel·lo, parellada i macabeu (al Penedès) i garnatxa blanca, tinta i carinyena (al Priorat).
  • Recuperació de receptes històriques de les regions vitivinícoles del Penedès i del Priorat.
  • Avaluació de l’aptitud de diferents macerats elaborats amb herbes, arrels, flors i fruits del Penedès i del Priorat.
  • Avaluació de l’acceptació per part dels consumidors en comerços i restauració de proximitat.

Entitats finançadores

Projecte finançat a través de l'Operació 16.01.01 (Cooperació per a la innovació) a través del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2020.

   

Som socis de:
Amb el suport de