Aquest estudi te l’objectiu d’avaluar les diferents vies de valorització dels subproductes de la producció de blat de moro del sector cooperatiu català, amb la idea de proveir matèries primeres al mateix sector agroalimentari i ramader i en segon terme a altres sectors productius, ja sigui com a ingredients per alimentació animal o envasos biodegradables i altres alternatives d’ús que es pugui donar a les fraccions obtingudes de la canya del blat de moro.
El projecte es va iniciar el mes de febrer de 2023 i finalitza l’octubre de 2023.
L’objectiu principal és la definició i sistematització dels procediments, equipaments, recursos i metodologies necessaris per a la implementació del correcte emmagatzematge, triturat dels canyots i separació de les diferents fraccions i la seva caracterització.
Per això s’estableixen els següents objectius específics:
Les cooperatives sòcies de la branca de conreus herbacis i farratges.
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i l'Institut de Recerca Tecnologia Alimentàries (IRTA).
uest projecte està finançat amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a través de l’actuació per al foment de la transformació del sistema agroalimentari i pesquer català alineat amb l’estratègia alimentària de Catalunya.
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h