Carregant web FCAC

LIQVEG

Tecnologies d'elaboració de begudes vegetals i d'extracció de proteïnes vegetals

LIQVEG és una activitat demostrativa que busca promoure la utilització de varietats autòctones de llavors i llegums al sector agrícola i alimentari català per tal de poder elaborar begudes vegetals. És una activitat basada en el projecte de recerca europeu CROPDIVA del programa Horizon 2020 que cerca augmentar l’agrobiodiversitat.

Objectius

  • Buscar i aplicar varietats autòctones de llavors i llegums, per elaborar liquats vegetals aprofitant varietats locals adaptades a un consum d'aigua baix i diferents tipus de terrenys agrícoles.
  • Promoure la biodiversitat dels cultius i generar aliments de gran valor afegit.
  • Explorar l'extracció de proteïna vegetal de grans i lleguminoses menys utilitzats en la producció de begudes vegetals, com ara cigrons, faves, fesols, per aprofitar al màxim els productes agrícoles.
  • Contribuir a la valorització de la producció agrícola catalana i donar resposta a la demanda creixent de proteïna vegetal.

Cooperatives participants

Branques d’herbacis i farratges, fruita i horta, fruita seca i garrofa.

Socis del projecte

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) col·labora en l’activitat demostrativa liderada per l’IRTA.

Més informació

Entitats finançadores

Activitat finançada a través de l’operació 01.02.01 de Transferència Tecnològica del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2022.

  

Altres projectes

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya